Cumartesi, Nisan 20, 2024

Seagate 5 TB’lık Taşınabilir Diskini Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günümüzde artık videolar ve fotoğraflar insanların hayatında çok fazla yer kaplamaya başladı. Sürekli depolama sorunları gün yüzüne çıkarken, Seagate bu sorunların önüne geçmek için dünyanın ilk 5 TB boyuta sahip taşınabilir diskini duyuruldu.

USB 3.0 Destekli

Her ne kadar ülkemizde 4K videolara henüz geçmiş yapamamış olsak bile, her anımızı resmediyor veya video ile kayıt altına alıyoruz. Hele ki işini bu yönde yapanlar ve yapmaya devam edenler için depolama alanları büyük sorun oluşturuyor. Seagate firması ise yüksek boyutta fotoğraf ve 4K video çekimlerini depolamak için ürettiği 5 TB boyuta sahip taşınabilir diskini satışa çıkartmaya hazırlanıyor.

159 dolar piyasa fiyatı bulunan disk, 2.5 inçlik boyuta sahip. Ekstra bir güç kaynağı veya aparata ihtiyaç duymadan USB 3.0 bağlantısı ile tak çalıştır kullanılabiliyor. Saniyede 120 MB/s veri aktarımı yapabilen Seagate 5TB Backup Plus Portalbe, 20.32 mm kalınlığa sahip.

seagate-5-tb-hdd
Alüminyum gövdesi ve dayanıklı yapısı ile öne çıkan disk, ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde satışa çıktı. Türkiye topraklarına ne zaman geleceği belli olmadığı gibi, tahminen 899 TL ve civarlarında bir fiyat skalasında satılacağını düşünüyorum.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler