Cumartesi, Nisan 27, 2024

SEC, Microsoft’un 19.7 Milyon Dolarlık ‘Nuance Communications’ Satın Alımını Onayladı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nisan ayında Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji ve yazılım devlerinden Microsoft, Nuance Communications‘ı yaklaşık 19.7 milyar dolara satın alma sürecini başlattı ve bugün Reuters haber ajansı, SEC’in (Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) anlaşma sürecine herhangi bir itirazda bulunmadığını bildirdi. Nuance, bir düzenleyici dosyalamada, onayın “birleşmenin kapanış koşullarından birini karşıladığını” belirtti.

Onay, anlaşmanın henüz kapandığı anlamına gelmiyor, çünkü dahil olan başka kurumlar da var ve Microsoft daha önce anlaşmanın diğer yargı bölgelerinde düzenleyici incelemelerden geçmesini beklediklerini ve yalnızca 2021 yılının sonunda kapanmayı planladıklarını söyledi.

Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın söylediğine göre, Nuance anlaşmasının Microsoft’un sağlık alanındaki varlığını güçlendirmesi bekleniyor:

“Nuance, sağlık hizmetinin teslim noktasında yapay zeka katmanını sağlıyor ve kurumsal yapay zekanın gerçek dünyadaki uygulamasında bir öncü. Yapay zeka teknolojinin en önemli önceliğidir ve sağlık hizmeti en acil uygulamasıdır. İş ortağı ekosistemimizle birlikte, Microsoft Cloud for Healthcare ve Nuance’ın büyümesini hızlandırırken daha iyi karar vermeyi sağlamak ve daha anlamlı bağlantılar oluşturmak için her yerdeki profesyonellerin eline gelişmiş yapay zeka çözümlerini sunacağız.”

nuance communications
SEC, Microsoft'un 19.7 Milyon Dolarlık 'Nuance Communications' Satın Alımını Onayladı! 2

Anlaşma sona erdiği zaman Mark Benjamin, aktif olarak bulunduğu Nuance’ın CEO pozisyonunda kalacak ve Microsoft’ta Bulut ve Yapay Zeka başkan yardımcısı Scott Guthrie’ye düzenli olarak rapor sunacak.

Microsoft Nuance’i neden satın alıyor?

  • Microsoft’un Nuance’i satın alması, 2019 yılında duyurulan şirketler arasındaki başarılı ortaklığın üzerine inşa edilmişti.
  • Microsoft, Sağlık Hizmetleri için Microsoft Bulutunu Nuance’ın çözümleriyle ve Nuance’ın uzmanlığının ve EHR sistem sağlayıcılarıyla olan ilişkilerinden yararlanarak, ortam klinik zekası ve diğer Microsoft bulut hizmetlerinin gücü aracılığıyla sağlık hizmeti sağlayıcılarını daha iyi güçlendirebilecek.
  • Mevzubahis satın alma işlemi tamamlandığında, Microsoft’un sağlık hizmeti sağlayıcıları alanındaki toplam adreslenebilir pazarını (TAM) ikiye katlayarak, şirketin sağlık alanındaki TAM’sini yaklaşık 500 milyar dolara çıkarıyor olacak.
  • Nuance ve Microsoft, genişletilmiş iş ortağı ekosisteminin yanı sıra en yüksek veri gizliliği, güvenliği ve uyumluluğu standartlarına yönelik mevcut taahhütlerini derinleştirecek.
  • Nuance, sağlık hizmetlerinin ötesinde, tüm sektörlerde dünyanın dört bir yanındaki şirketlere Etkileşimli Sesli Yanıt (IVR), sanal asistanlar ve dijital/biyometrik çözümler genelinde yapay zeka uzmanlığı ve müşteri etkileşimi çözümleri sunacak.
  • Bu uzmanlık, yeni nesil müşteri etkileşimi ve güvenlik çözümleri sunmak için Microsoft Azure, Microsoft Teams ve Microsoft Dynamics 365 dahil olmak üzere Microsoft’un bulut sistemlerinin genişliği ve derinliği ile bir araya gelecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler