Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Seçtiğimiz Güncel En İyi Korku Oyunları 2023

Paylaş

silkroad gaminggentr

2023 en iyi korku oyunları açısından beklenenleri verdi diyebilirim. Bir puanlama yapacak olsaydım 10 üzerinden tatminlik açısından 8.5 verirdim. Listede çünkü gerçekten korku oyunu sevenler için sağlam isimler var.

Şimdi biraz cesaretimizi toplayalım. PC Hocası’nın hazırladığı en iyi korku oyunları 2023 listesine göz atalım.

1- ALAN Wake 2 (9.2 puan)

Remedy Entertainment tarafından sanki yıllardır bu anı bekliyorlarmış gibi hazırladıkları Alan Wake 2 korku ve gerilim dalında en dikkat çeken hırs dolu oyun olabilir. Baş karakter Saga Anderson, küçük kentteki cinayetleri araştırmak için görevlendirilirken, karanlık hikâyelerin içine düşüyor.

Bu bağlamda yer yer hikâye sizi yavaştan olayların içine çekerken, birden dehşet verici sahnelerin ortasında kalabiliyorsunuz. Ancak grafik anlamında mükemmel detaylara sahip olsa da, iyi de bir sistem gereksinimlerine sahip.

alan wake 2 v jpg

alan wake 2 jpg

Aslında Alan Wake 2 bir trippy korku hikâyesi kategorisinde. Karakterleri unutulmaz. Atmosferleri ve görselleri mükemmel. Hatta yapımcı Remedy Enternaintment’in bugüne kadar geliştirdiklerinin en iyisi diyebilirim. 13 yıl sonra gelen müthiş gelişim bazen hayatta kalma korku oyunu mantığının önüne geçse de, daha iyisi sanırım olamazdı.

Alan Wake 2’nin bugünkü kurla satış fiyatı 729 TL olarak listeleniyor. Oyun çok iyi olmasına karşın “değer mi?” derseniz, bir oturup düşünürdüm.

alan wake 2 fiyat

2- Amnesia: The Bunker (9.1)

First Person havasında, sürekli karanlık ve arkanızdan birilerinin kovaladığı şüphesini hissettiğiniz korku oyunu. Aynı zamanda bu kovalamacaya “adamlar yapmış” dedirten, gerilim müziklerinin eşlik etmesiyle anksiyetinizi hareketlendirebilecek tarzda bir yapım.

Ben bu tarz oyunları çok sevmiyorum. Zira birden önüme atlayan arkadaşların gerilimleri koltuğumdan sıçramama neden olabiliyor. Tek başıma özellikle gece bu tarz korku oyunu oynamak istemiyorum. Varsa cesareti olan abi, Amnesia: The Bunker 9.1’lik puanı ile taş gibi yapımlardan birisi diyebilirim.

amnesia the bunker korku oyunu v2 jpg

amnesia the bunker korku oyunu jpg

Şuanda oyun Steam’da 17.49 dolardan satılıyor. Türk Lirası ile 515 TL civarına tekabül ediyor.

amnesia the bunker fiyat

3- Resident Evil 4 (8.7)

Eski Resident Evil havası yok biliyorsunuz. Capcom’un yeniden yapımı beklentileri tam olarak karşılamasa da, yine memnuniyet seviyesinden çok ayrılmadıklarını görmek güzeldi. Aşırı derecede bir korku oyunu olduğunu söyleyemem tabii ki. Fakat modern tekniklere sahip, eğlenceli ve bir o kadar gelişmiş heyecanlı hikâyeye sahip.

Resident Evil 4 oynamaya başladığınızda “şurada da sıkıldım ya” demiyorsunuz. Her an kontrolün sizden kaybolacağı hissiyatı sanırım oyuna tutunmamıza sebep oluyor. Belki de yıllardır alışlılmış bu hissi seviyoruz. Değişik bir tadı var.

resident evil 4 v3 jpg

resident evil 4 jpg

Oyun şu anda Steam’da 22.49 dolardan satılıyor. Üstelik %50 kış indiriminde. Yer misin, sabaha mı bırakırsın? Firma dolar kuruna geçtikten sonra Türk gencinin tüm hayallerini nasıl yıktıklarını her seferinde acı şekilde yaşıyoruz. TL’ye çevirince 668 TL civarı ediyor. Değer mi? bu fiyata ben almazdım.

resident evil 4 fiyat

4- System Shock (8.2)

Eski arkadaşlar bilirler. System Shock aslında 1994 yapımı efsane serilerden birisi. Remake olarak 2023 yılında Nightdive Studios tarafından yayınlandı. Ana hikâyeyi hatırlıyor musunuz bilmiyorum ama, oradan kopmadan ana tema üzerinden hareketli bir yapım.

Daha çok zombi istilası ve arkanızdan sürekli birilerinin kovaladığı hissiyatından uzak, robotlar ve büyük zombi kılıklı teknolojik arkadaşlarla sürekli kapışma halindesiniz. Olay 2027 yılında geçiyor. Aslında biz TriOptimum isminde bir şirkete sızmaya çalışan hacker olarak göreve başlarken bir anda yakalanıyoruz ve film orada kopuyor. Daha çok CyberPunk evreninde büyük şirketler tarafından yönetilen dünyanın gelecek versiyonu diyebilirim.

system shock korku oyunu jpg

system shock korku oyunu v2 jpg

System Shock şuanda 20.79 dolardan satılıyor. Türk Lirası ile 618 TL civarına geliyor. Farklı tarzda gerilim, aksiyon ve korku yaşamak isteyenler için tavsiye edebilirim.

system shock fiyat

5- Dead Space (8.1)

Dead Space yine bir Remake oyunu. 2008 yılında yapılmış ve o yıllara bağlı kalarak hikâyeden kopmadıkları için oyuncuların gönlünü kazanmış bir yapım. Bilim – Kurgu ve hayatta kalma mantığında hazırlandığı için hiç aksiyonsuz sahneniz yok desem yeridir.

Hatta bazen “yeter artık vur vur vur nereye kadar” diye çemkirdiğiniz sahneler olabilir. Genel anlamda grafiklerini de çok başarılı bulduğum oyunlardan birisidir. Özellikle parçalanma ve koparma efektlerini müthiş vurgulamışlar. Doom Eternal havası seziyorum bazı sahnelerinde net söylüyorum.

dead space korku oyunu jpg dead space korku oyunu v2 jpg dead space korku oyunu v3 jpg

O yüzden seçtiğimiz en iyi korku oyunları 2023 listesine eklemesem olmazdı. Şuanda %60 indirimde olmasına rağmen 23.99 dolardan satılıyor. Türk Lirasına göre 714 TL civarı. Sanırım bu kur muhabbetine epey bir süre alışamayacağım.

dead space fiyat

6- Layers of Fear (8.0)

İlk iki oyununu oynadınız mı bilmiyorum ama, korku alanında kendisini ispatlamış serilerden bir tanesi Layers of Fear diyebilirim. Oyun içi stabilizasyonu çok güzel. Grafikleri ve atmosferi ilgi çekici. Aynı zamanda ses efektlerinin profesyonelliğini oynarken net şekilde hissedebiliyorsunuz.

Anksiyetinizi hareketlendirebilecek, korku dolu ve sürekli aksiyonun bulunduğu yapımlardan birisi olduğunu vurgulayabilirim. Korkunun katmanlarını yavaş yavaş hissetmek istiyorsanız, kesinlikle oynayın. Zaten listedeki fiyat açısından en makul olan oyun da Layers of Fear diyebilirim.

layers of fear korku oyunu v2 jpg layers of fear korku oyunu v4 jpg layers of fear korku oyunu v3 jpg

Eğer gizemli, aksiyonlu, yer yer de “altıma kaçırabilirim problem yok” diyorsanız bu oyun size göre. Oyun Steam’da 10.70 dolardan satılıyor. Türk Lirası ile 318 TL civarına geliyor.

layers of fear korku oyunu

Benim liste bu şekilde dostlar. En iyi korku oyunları 2023 listesinde mutlaka bu oyun da olmalıydı dediğiniz isimler varsa, mutlaka yorumlara yazın.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

3 YORUMLAR

  1. en iyi korku oyunu deyince akla f.e.a.r ve outlast gelirdi. Ama outlast bitirdi kendini güzel seriydi. Bu liste içinde de benim kendime en yakın gördüğüm korku oyunu layers of fear

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler