Çarşamba, Nisan 24, 2024

Seeedstudio RePhone DIY Kit Ön İnceleme

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın ilk açık kaynak, modüler akıllı telefonu olan Rephone, Seeedstudio tarafından geliştirilen kendin yap mantığında olan RePhone Kit sayesinde kendi cep telefonunuzu kendiniz yapabilirsiniz. Seeedstudio RePhone aynı zaman da dokunmatik bir ekrana sahip. Kendin yap stilinde olduğu için bir çok proje ve deneyin yanı sıra bana pek özellik gerekmez alo desin yeter diyenler için de bir çözüm olmuş.

Neler Sunuyor ?

Kutu içinden çekirdek modülü, ses modülü, dokunmatik ekran, batarya, 2 ambalaj kağıdı ve kullanım kılavuzu çıkmakta. Arduino ile tam uyumu olan Rephone kiti birçok Arduino projesinde de rahatlıkla kullanılabilir. 520 mAh‘lık bataryası ekstra donanımları fazla olmadığı için rahatlıkla yetecektir. Ayrıca ufak boyutları sayesin de kenarda köşede ufak tefek bir telefon her zaman lazım olur.

re phone kit 006

Dış koruma kabı karton olduğu için aynı boyutlarda istediğiniz bir materyali kesip koruma kabı yapabilirsiniz. Gsm ve Gps modülleri sayesinde bir çok kedin yap projesinde rahatlıkla kullanacağınız gibi Arduino projeleriniz de kontrol amaçlı kullanma imkanı sunuyor size.

RePhone ile birlikte gelen çekirdek GSM + BLE ve ses modülleri sayesinde temel bir telefon daki bir çok işlevi yapabiliyor. Arama,  mesaj gönderme ve müzik dinleme gibi en temel ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılar. Dış tasarımı değiştirilmeye müsait olduğu için isterseniz kendi kılıfınızı kolaylıkla yapabilirsiniz.

re phone kit 005

RePhone hem fiyatı hemde geliştirmeye açık modüler yapısı ile beğenimizi kazanıyor. Evde kendi başınıza projeler yapmayı seviyorsanız veya okulda bir proje ödeviniz var ise Rephone tam size göre diyebilirim. Veya kim bilir, belki de kendinize ufak bir cep telefonu yapmak istersiniz. 🙂

Çok yakında bu sıradışı akıllı telefon projesi ile sizlere örnekler yapacağız. PC Hocası YouTube kanalını takip etmeyi unutmayın. Eğer böyle sıra dışı ürünleri takip etmek veya satın almak isterseniz GearBest üzerinde satılan buradaki linke tıklayabilirsiniz.

re phone kit 002

re phone kit 003

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler