Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Sentetik Yağ İle Normal Motor Yağı Arasındaki Fark Nedir?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günümüzde araç bakım fiyatları bir çok kişi tarafından dikkatle takip edilmekte. Bir çok otomobil sahibi araçlarında bakım zamanı geldiğinde kullanılacak parçaların araştırmasını çok detaylı olarak araştırmakta. Periyodik bakım  en çok yaptırılan bakım olarak bilinmekte. Periyodik bakımın içerisinde Motor yağı, Yağ Filtresi,Hava Filtresi, Polen Filtresi parçarları değiştirilmektedir. Bütün marka model araçlarda aynı şey geçerlidir.  Bu yazımızda motor yağı seçiminde karşımıza sıkça çıkan Sentetik Yağ  ve Rafineri motor yağı arasındaki farkları eksi ve artı özelliklerini belirteceğiz.

Sentetik Yağ Nedir?

Yapay olarak değiştirilmiş veya sentezlenmiş kimyasal bileşiklerden oluşan bir yağ ürünüdür. Ham petrol yerine kimyasal olarak değiştirilmiş petrol bileşenleri kullanılarak üretilebilir. Bir çok motor yağı üreticisi sentetik bileşenlerini kendi formülleri ile üretmektedir. Yarı sentetik veya tam %100 sentetik oranında değişen ürünler piyasada bulunmaktadır.

motor yagi

Rafineri Notor Yağı  Nedir?

Geleneksel bir petrol ürünü olarak diyebiliriz. Petrolün bulunduğu günden bu yana ilk benzinli ve dizel motorlarda bu yağ kullanılmaktadır. Sentetik yağlar gibi laboratuvar ortamında değil ham petrol den sentezlenerek üretilmektedir.

Sentetik Yağ İle Normal Motor Yağı Karşılaştırması

Temelde her iki ürünü almanız aracınıza uyumlu olduktan sonra sizin için bir problem yaratmamaktadır. Bu yazı aralarındaki farkı merak edenler ve

Sentetik Yağın Avantajları

  • Arızaya karşı direnç
  • Daha yüksek sıcaklıklara dayanma
  • Soğuk havalarda daha iyi akış

Otomobil dünyasında sentetik yağ ile ilgili olarak bu 3 özellik sentetik yağların en temel ve tercih sebebi olduğunu göstermekte.

Rafineri Motor Yağının Avantajları

  • Sentetik yağlara göre daha ucuz olması (2 ile 4 kat arasında fiyat avantajı bulunuyor.)
  • Kilometre bazında ele aldığımızda sentetik yağlardan daha uzun ömürlü olması
Sonuç : 

Her iki yağ arasındaki farkı sizlere basit bir şekilde anlatmaya çalıştık. Motor yağı seçimi ile ilgili daha detaylı bir yazımızı okumak için bu bağlanyı ziyaret edebilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler