Perşembe, Nisan 25, 2024

Serinin Son Üyesi NVIDIA Quadro RTX A6000 Gözüktü

Paylaş

silkroad gaminggentr

NVIDIA, yeni kartlarıyla resmen PC çıkarması yaptı. Güçlü kartlar hayran bırakırken sürprizler devam etmekte. Bu kez NVIDIA Quadro RTX A6000 modeli gözüktü ki bu modelin serinin son üyesi olacağı öngörülmekte.

Diğer modellere göre daha çok profesyoneller için sunulmasını beklediğimiz yeni üyeye ait bir özellik sayfası sızdırıldı. Bu şekilde kartın teknik değerlerini de görme fırsatına ulaşmış olduk.

NVIDIA Quadro RTX A6000 için geri sayım başlamış olabilir

Sızıntının NVIDIA’nın kontrol panelinden olduğu söyleniyor. İddiaya göre kontrol paneli üzerinde özellikler görüntülenirken görüntü alındı. Böylece detaylar gözükmüş oldu.

İşte bu detaylara bakacak olursak, yeni ekran kartında 48 GB GDDR6 bellek olacak. NVIDIA bu modelde yüksek kapasiteye yer verdiği için GDDR6X bellek yerine GDDR6 bellek tercih edecek gibi duruyor.

NVIDIA Quadro RTX A6000

1.860 MHz hızında olacağı da görülen ekran kartının ban genişliği ise 768.1 GB/sn seviyesinde olacak. Bellekten çekirdeklere geçildiğinde 10.752 CUDA çekirdeği gibi iddialı bir değer göreceğiz. Bu değerler yeni kartın kesinlikle performans sorunu yaşatmayacağını işaret ediyor.

Tabii şu da var ki NVIDIA Quadro RTX A6000 tanıtılmadan yorumları geriye bırakmak lazım. Hızlı ve güçlü bir kart olacak yeni serinin tanıtım ise 2020 GPU Teknoloji Konferansı kapsamında yapılacağı iddia edildi. Bu da 5 ile 9 Ekim arasına denk geliyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler