Cumartesi, Nisan 26, 2025

Serkan İnci: İnci Sözlük Zarar Ediyor, Sorumlusu Kim Olacak ?

İnci Sözlüğün sahibi Serkan İnci ve Uludağ Sözlük Kurucusu İsmail Alpen, Sosyo Trend programına katılarak Türkiye’de .com.tr domainlere yapılan saldırılardan çok büyük şekilde etkilendiklerini ve her gün % 15 kullanıcı kaybettiklerini belirti. Devlet kurumları, Sağlık kurumları ve büyük sistemlerin bir an önce korunması gerektiğini açıkladı.

turkiye-siber-saldirilar
NEREYE GİDİYOR BU SALDIRILAR ?

Sosyo Trend programında günümüzde ele alınan siber saldırıların ciddiyetinin ne kadar korkunç düzeye ulaştığını programa katılan İnci Sözlük Kurucusu Serkan İnci ve Uludağ Sözlük kurucusu İsmail Alpen detaylı bir şekilde ele aldı. Şuanda ortaya çıkan siber saldırılar bankalara yönelik olduğu gibi, yarın devlet sitelerine, sağlık sitelerine, üst düzey güvenlik alanlarına yapılacağı belirtilirken bir an önce bu atakların önünün kesilmesi gerektiği konuşuldu.

İnci Sözlüğün sahibi Serkan İnci ayrıca her geçen gün trafik kaybettiklerini, bu zararın kim tarafından karşılanacağını ve bir Allah’ın kulunun da bu konular hakkında açıklama yapmadığını belirtirken, içinde yaşanılan durumun çok ciddi zararlar doğuracağını söyledi.

BENZER:  Katlanabilir Telefon Satışlarında Zirve El Değiştirdi! Sektördeki Yeni Lider Belli Oldu…

Sosyo Trend programındaki yayınlanan videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

 

YouTube video

 

SERKAN İNCİ: “BU KONUYU BEN ANLATMAYACAKSAM, KİMSE ANLATMASIN”

Diyerek konuşmasına başlayan Serkan İnci şöyle devam etti: “Çünkü İnci Sözlüğün domaini, Türkiye’ye güvendiğimiz ve milli kafa ile düşündüğümüz için .net değil, .org değil, .com değil .com.tr alınarak şuanda bütün İnci Sözlük sitesinin datalarına erişimi ODTÜ’ye dayamış durumdayız. Bizler gibi onlarca, yüzlerce şirket var, bankalar var Türkiye’nin askeriyesi var, mil.tr var. TR domainlerin hepsi ODTÜ’ye bağlı durumda şuanda ve son 6 gündür bir beceriksizlikten dolayı, yani bu bir beceriksizliktir, Rusya’nın çoluk çocuk hackerlarının koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni alt etmesini yaşıyoruz şuanda ve ben de burada mağdur oluyorum.” açıklamalarını yaptı.

Ayrıca Serkan İnci: “Bu saldırı başladığından beri İnci Sözlüğün günlük % 15 ziyaretçisinin yurt dışından gelen kullanıcıları kesilmiş durumda. Bu bana yansıyan durum, bu benim hissettiğim yaşadığım durum. Diğer taraftan da bankalarımız, askeriyelerimiz, devlet bakanlıklarımızın sitelerine ulaşılamıyor. Bu tam bir faciadır.” dedi.

silkroadgaminggentr

Yorumlar

8 YORUMLAR

  1. olm yaptığın yavsakça açıklamalar la tarafını belli ettin yok rusyanın çocuklarıymış yok odtü beceremiyormus yalaka bir üye daha kaybettin

  2. boş boş konuşuyorlar, bi verimerkezinden 10 managed sunucu kiralayıp site yönetmekle olmuyo bu işler, söyleyin ziyaretçilere ip adresinizler gelsin o zaman.koca nic.tr tek dns sunucuylamı devam ediyo sanıyosunuz kendini bilmezler!

  3. Türkçe konuşmayı bile bilmeyen adamı çıkartmışlar sallıyor da sallıyor. Yıllık 20-30TL’ye com.tr domain alıp kendi IP’n kendi makinen saldırı yer domain sağlayıcı senin güvenliğinle niye ilgilensin ? Her site kendi serverlarından güvenliğinden sorumludur. ODTÜÜ ne zamandır datacenterlık yapıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Benzer Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler