Çarşamba, Nisan 24, 2024

Sessiz Saatler Nedir? Ne İşe Yarar?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Windows 8.1 sürümü ile beraber sistemlerimizde ki yerini alan Sessiz Saatler, neredeyse çoğu kullanıcının farketmediği bir özellik. Her ne kadar bilgisayar kullanıcıları için gerekli olup olmadığı tartışılabilir olsada Windows işletim sistemini kullanan telefon ve tabletler için vazgeçilmez bir özelliktir. Bu özelliği etkinleştirdiğiniz de gelen bildirimlerin uyarı sesi çıkartması ve ekran ışığınızı aydınlatması engellenir. 

Windows 8.1 ile ilk kez özellik tanıtıldığın da ismi Sakin Saatler idi. Ve ilk kullanım şeklinde günlük olarak şu ve şu saatler arası sakin saatler olsun diyebiliyor ve bunu otomatiğe alabiliyordunuz. Fakat bu sistem Windows 10 ile beraber değişti ve sadece Sessiz Saatler özelliğini açıp kapatabiliyorsunuz. Bu özellik elbette ki bildirim almanızı engellemiyor. Yukarıda belirttiğim gibi sadece uyarıların sesini iptal ediyor. Örneğin mail ve çağrı almaya devam edebiliyorsunuz, sizi arayan kişi için telefon normal çalıyor fakat sizin sadece ekranınızda çağrı gözüküyor titreme ve ses almıyorsunuz. Tabii ki mobil cihazlar için opsiyonları özelleştirmek mümkün. 

Peki bilgisayar için bu özelliği nasıl açıp kapatabilirsiniz?

Bu özelliği açabilmek için iki kolay yol mevcut. 

1-İşlem merkezini kullanarak:

İşlem Merkezini sağ alta köşeden açın. 

sessiz1

Resimde kutu ile de gösterilen Sessiz Saatler butonunu aktifleştirin. 

sessiz2

Pasifleştirmek için tekrar aynı yolu izleyebilirsiniz.

2-İşlem merkezine sağ tıklayarak:

En az ilk yol kadar kolay olan bu yol ise, sadece işlem merkezi simgesine sağ tıklatmaktan geçiyor. Simgeye sağ tıkladıktan sonra Sessiz Saatleri Aç butonu ile özelliği aktif hale getirebilirsiniz. 

sessiz3

Pasifleştirmek istediğiniz de bu yolu da kullanabilirsiniz.

Apple cihazlar da Rahatsız Etme ismiyle sunulan bu özellik telefonumda sıkça işimi görüyor. Hatta bir süre sonra bağımlılık yaptığını söyleyebilirim 🙂 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler