Çarşamba, Nisan 24, 2024

Shazam Apple Tarafından Satın Alındı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

 

Uzun zamandır Apple, Shazam’ı satın almak için çalışmalar yapıyordu. Hatta Aralık 2017’de Apple, Shazam’ı satın alacağını duyurmuştu. Nihayet durum resmileşti ve Apple Shazam’ı resmi olarak 400 milyon dolara satın aldı. 

2 15

Apple Shazam’ı Ne için Kullanacak?

Apple daha önceden Shazam kullanarak Siri ile müzik tanıma hizmetini sunuyordu. Bu satın alımla birlikte Shazam, Siri ile daha iyi bir şekilde müzik tarayabilecek. Apple’ın Shazam’ı satın almasında yatan unsur ise Shazam’ın kullandığı ses tanıma teknolojisi. Apple bu ses tanıma teknolojisini kendi hizmetlerine entegre ederek daha iyi bir şekilde sesleri tanıyabilecek. Her ne kadar bir kaç saniyelik müziği tanıma programı olarak gözükse de oldukça güçlü bir yapay zeka kullanarak müzik tanıma işlemini gerçekleştiriyor. 

Google Pixel 2 ve 2 XL ile birlikte cihazın ekran kilidi kapalıyken etrafta çalan müziklerin ismini Sürekli Açık Ekran teknolojisini kullanarak ekranda gösteriyordu. Apple bu teknolojiyi kullanarak Siri ile birlikte Google’ın geliştirdiği teknolojiden daha iyisini yapabilir. Apple şu anda Shazam’ı Apple Music’e entegre etmek için çalışmalara çoktan başladı. 

Shazam’da Neler Değişecek?

Shazam Encore ile Shazam reklamsız olarak ücretli bir şekilde kullanılabiliyordu. Reklamlı ve ücretli versiyon olduğu halde Shazam uzun zamandır ciddi bir şekilde kar sağlayamıyordu. Apple, satın alımı tamamladıktan sonra Shazam’ın ücretsiz sürümünü reklamsız hale getirdi. Böylece Shazam’da sinir bozucu reklamlardan kurtulmak için para ödemenize gerek kalmadı. 

Sizce Apple’ın Shazam’ı satın alması Shazam için daha iyi mi oldu? Yorumlarda belirtiniz. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler