Cuma, Nisan 26, 2024

She-Ra’dan BoJack Horseman’a En İyi 5 Netflix Orijinal Animasyon Serileri

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çoğumuzun severek takip ettiğini dizi & film sağlayıcılarından Netflix, TV’deki en iyi animasyonlardan çoğunu izlememize olanak sağlıyor.

90’ların başlarında çocukların severek takip ettiği eğlencelerden birisi de karikatürlerdi. Yetişkinlerin ise The Simpsons, Family Guy ve South Park gibi animasyonları o yıllarda TV’de severek izliyorlardı.

Bu günlerde animasyon ise okul öncesi çocuklardan, komediden ve insan ruhunu anlatmasına kadar her şeyi içine alan geniş bir kitleye sahip hale gelmiştir. Netflix ise çok çeşitli tarzlar ile günümüze animasyon serilerinin çoğunu izlememize olanak sağlamıştır.

Bu listede şu anda izleyebileceğiniz en iyi Netflix Orijinal animasyon serilerinden 5’ini bir araya getirdik ister bilim kurgu, ister aile komedisi, ister kılıçlı savaşçılar olsun, burada sizin için her şey var.

She-Ra and the Princesses of Power

She Ra

He-Man ve She-Ra: The Secret of the Sword, Filmation tarafından 1985 yılında üretilen Amerikan animasyon filmidir. 2018 yılında ise yeni hikayelere göre derlenerek She-Ra: Princess of Power, Noelle Stevenson tarafından geliştirilen ve DreamWorks Animation Television tarafından üretilen bir Amerikan animasyonlu web televizyon dizisidir.

Konu olarak, He-Man hiçbir yerde gözükmezken, ikiz kız kardeşi Adora ortaya çıkıyor ve onu efsanevi savaşçı prenses She-Ra‘ya dönüştüren sihirli kılıcı kullanıyor ve kötü Horde’deki eski hayatının arkasında kalan Adora adlı bir yetimin yol boyunca, bir grup büyülü prensesleri kötülüğe karşı mücadelede hikayesini anlatıyor.

  • IMDb: 7,4★

Love, Death + Robots

Love Death Robots

Black Mirror, Twilight Zone ve Inside No 9 gibi antoloji serileri son yıllarda bir ilgi odağı oldu. Bununla birlikte Love, Death + Robots, 1981 yılında yayınlanan bilimkurgu robot filmi olan Heavy Metal‘dan esinlenerek 2019 tarihinde ilk sezonu ile yayınlandı. Bölümler oldukça kısa ve her bir bölüm farklı konulara yer verilen yetişkinler için başarılı bir animasyon mini dizi serisi olarak karşımıza çıktı.

IMDb: 8,5

Disenchantment

Disenchantment

Disenchantment, Netflix için Matt Groening tarafından oluşturulan bir Amerikan fantastik animasyonlu durum komedisidir. Dizi, Groening‘in yalnızca Netflix‘te görünen tek prodüksiyonudur daha önce Fox Broadcasting Company için The Simpsons ve Futurama‘yı oluşturmuştur. Dreamland’ın ortaçağ fantastik krallığında geçen dizi, asi ve alkolik bir prenses olan Bean’in, saf elf arkadaşı Elfo’nun ve iblis Luci’nin hikayesini anlatıyor.

IMDb: 7,2

BoJack Horseman

BoJack Horseman

BoJack Horseman, Raphael Bob-Waksberg tarafından oluşturulan bir Amerikan yetişkin animasyonu web televizyon dizisidir. Seslendirmelerini Amerikalı ünlü oyunculardan Will Arnett, Amy Sedaris, Alison Brie, Paul F. Tompkins ve Aaron Paul yapmaktadır. Ağırlıklı olarak Los Angeles‘da geçen dizi 1990’larda bir sitcom yıldızı olan bir atın yeniden yıldız olma çabalarını anlatıyor.

IMDb: 8,7

Big Mouth

Big Mouth

Family Guy‘un senaristlerinden Andrew Goldberg ve ünlü komedyen Nick Kroll yapımcılığını üstleniyor. Dizi, New York‘ta bir grup 7. sınıf öğrencisinin ergenlik dönemine gelen gençlerin başından geçen olayları ve ergenliğin mucizevi ve korkutucu yönleri anlatılıyor.

IMDb: 8,0

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler