Perşembe, Nisan 25, 2024

[Sızıntı] Google Pixel 5, Ultra Geniş Bant (UWB) Desteğine Sahip Olabilir!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ultra Geniş Bant (UWB), amiral gemisi akıllı telefonlar için sahip olunması gereken en yeni teknolojilerden bir tanesi ve iyi haber şu ki, internet devinin piyasaya süreceği yeni nesil akıllı telefonu Google Pixel 6‘nın gerçekten de bu özelliği sunacağına dair çok sayıda kanıt var. UWB teknolojisi, ilk etapta Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji ve yazılım devlerinden Apple tarafından öncülük edilen bir teknoloji ve AirTag konum izleyicisi ve bazı arabaların kilidini anahtar gerekmeden açmak gibi gündelik hayatı kolaylaştıran durumlar için kullanılmakta. Ayrıca Samsung Galaxy Note 20 Ultra, Z Fold 3 ve Xiaomi Mi Mix 4 gibi cihazlarda da bu teknoloji sıklıkla bulunuyor. Şimdi ise internet devi Google, Android 12 AOSP Gerrit sürümünde yapılan son kod değişikliğiyle Google Pixel 6’nın teknolojiyi destekleyeceğini sızdırdı:

Şimdi UWB için bir AOSP HAL oluşturuyoruz. Android T’ye eklenecek AOSP HAL sepolicy kurallarıyla çakışmaları önlemek için Pixel cihazlara özgü dahili UWB HAL’ı Android S’den hal_uwb_vendor olarak yeniden adlandırın.

Google Pixel 6 Pixel 6 Pro render
[Sızıntı] Google Pixel 5, Ultra Geniş Bant (UWB) Desteğine Sahip Olabilir! 2

İlgili kod temel olarak, büyük olasılıkla Google Pixel 6’nın bir Pixel’in UWB için bir Donanım Soyutlama Katmanına sahip olduğunu doğruluyor; bu, yalnızca Google’ın bu özelliği sunmasını bekliyorsa gerekli olacaktır. UWB hala küçük bir akıllı telefon teknolojisi ancak birkaç yıl içinde çok daha kullanışlı hale gelecek.

Google Pixel 6 serisi akıllı telefonlar, yeni bir endüstriyel tasarıma ve yükseltilmiş bir arka kamera sistemine sahip olacak. Yeni kamera sisteminin geliştirilmiş sensörleri ve lensleri kamera çubuğunda yer alıyor. Ayrıca, bu cihazların yeni malzemeleri ve kaplamaları var. Pixel 6 Pro hafif cilalı alüminyum çerçeveyle gelirken Pixel 6 mat alüminyum kaplamaya sahip olacak.

Google’dan bekleyebileceğiniz gibi, yeni Pixel 6 cihazlar, yeni Material You tasarım diliyle Android 12 işletim sistemini kutudan çıktığı haliyle çalıştıracak. Google ayrıca Pixel 6 ve Pixel 6 Pro’nun, Google’ın özellikle Pixel telefonlar için özel olarak oluşturulmuş ilk SoC’si olan yeni Tensor SoC tarafından destekleneceğini açıkladı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler