Cuma, Nisan 26, 2024

Snapdragon 778G 5G Tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Qualcomm, premium orta sınıf cihazlar için yeni Snapdragon 778G 5G mobil platformunu duyurdu. Honor, iQOO, Motorola, OPPO, Realme ve Xiaomi bu yeni işlemciye dayalı ilk cihazlarını çıkaracak. Aşağıda Snapdragon 778G 5G işlemcinin öne çıkan özelliklerini sizler için derledik:

Qualcomm Snapdragon 778G 5G işlemcisinin öne çıkan özellikleri:

  • Kamera: Snapdragon 778G, geniş, ultra geniş ve yakınlaştırma dahil olmak üzere aynı anda üç fotoğraf veya video çekmek için bir Üçlü ISP’ye sahip. Kullanıcılar artık aynı anda üç mercekten kayıt yapabilecek ve her birinin en iyi yönlerini yakalamalarına ve bunları profesyonel kalitede tek bir videoda otomatik olarak birleştirmelerine olanak tanıyacak. Kullanıcılar ayrıca bir milyardan fazla renk tonu yakalayan 4K HDR10 + video ile bir profesyonel gibi çekim yapabilirler. Snapdragon 778G, Aşamalı HDR görüntü sensörlerini de destekliyor, böylece video çekerken renk, kontrast ve ayrıntıda önemli iyileştirmeler sağlayan hesaplamalı HDR video yakalayabilirsiniz.
  • Yapay Zeka: Snapdragon 778G, önceki modele kıyasla Watt başına performans artışı ile 12 TOP ve 2X performans sunan Qualcomm® Hexagon ™ 770 işlemcili en yeni 6. nesil Qualcomm® AI (Yapay Zeka) Motorunu barındırır. Artık neredeyse her bağlantı, video görüşmesi ve telefon görüşmesi, Yapay Zeka tabanlı gürültü bastırma ve daha iyi Yapay Zeka tabanlı kamera deneyimleri gibi kullanım durumlarını etkinleştirmek için makine öğrenimi tarafından geliştirildi. Platform, bağlamsal farkındalık kullanım durumları için özel bir düşük güçlü yapay zeka işlemcisini entegre eden 2. nesil Qualcomm® Sensing Hub ile daha da geliştirilmiştir.
  • Oyun: Bu platform, Değişken Hızlı Gölgelendirme (VRS) ve Qualcomm® Game Quick Touch dahil olmak üzere seçkin Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming ™ özellikleri sunuyor, bunlar artık 7 serisinde kilidi açılmış iki heyecan verici yeni özellik. Qualcomm® Adreno ™ 642L GPU ile etkinleştirilen VRS, geliştiricilerin farklı oyun sahnelerinde gölgelenen pikselleri belirlemelerine ve gruplamalarına olanak tanır ve en yüksek görsel doğruluğu korurken daha fazla güç tasarrufu sağlamak için GPU iş yükünü azaltmaya yardımcı olur. Qualcomm Game Quick Touch, profesyonel oyuncu düzeyinde bir deneyim sağlamak için dokunma gecikmesi için %20’ye kadar daha hızlı giriş yanıtı sunuyor.
  • Bağlantı: Snapdragon 778G, dünya çapında daha fazla kullanıcıya mmWave ve sub-6 5G yetenekleri sağlamaya yardımcı olmak için entegre Snapdragon X53 5G Modem-RF Sistemini içeriyor. Qualcomm® FastConnect ™ 6700 Bağlantı Sistemini içeren Snapdragon 778G, 4K QAM ile multi-gigabit sınıfı Wi-Fi 6 hızını (2.9 Gbps’ye kadar) ve hem 5GHz hem de 6GHz bantlarında 160MHz kanallara erişimi destekliyor.

    Ek olarak, Qualcomm® Snapdragon Sound ™ teknoloji paketi, Qualcomm Technologies’in ayırt edici ses özelliklerinin ve sistem düzeyinde optimizasyonların baştan sona yeniden tanımlanmış bir dinleme deneyimi sağlamak için uygulandığına dair doğrulama sunuyor. Bluetooth 5.2 desteği, yıldırım hızında Wi-Fi 6 / 6E ve 5G desteği ile Snapdragon 778G, düşük gecikmeli oyun, paylaşım, video görüşmeleri ve daha fazlasını sunabiliyor.
  • Performans: Gelişmiş 6nm işlem teknolojisi kullanılarak üretilen Snapdragon 778G, inanılmaz performans ve güç verimliliği sağlıyor. Qualcomm® Kryo ™ 670, genel CPU performansında %40’a varan artış sağlıyor ve Adreno 642L GPU, önceki nesle kıyasla %40’a kadar daha hızlı grafik işleme sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler