Salı, Eylül 10, 2024

Zirveye Oturdu: Snapdragon 8 Gen 4 Test Sonuçları Paylaşıldı

Snapdragon 8 Gen 4'ün performans sonuçları paylaşıldı. Amiral gemisi işlemci rakibi Apple'ı gerisinde bırakmayı başardı.

Paylaş

Uzun bir süredir merakla beklenen Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4, Geekbench testinde gözüktü.

Günümüzün amiral gemisi akıllı telefonlarının vazgeçilmez işlemcisi olan Snapdragon 8 Gen 3’ün üst modeli Gen 4’e artık daha yakınız. Sızan performans testlerine göre özelliklere bir bakış atalım.

xsnapdragon 8 gen 4 - PC Hocası

Ekim ayında gerçekleşecek lansman ile gözler önüne sunulacak olan Snapdragon 8 Gen 4’ün test sonuçları bir hayli iddialı.

Sonuçlara baktığımız zaman şimdiden söylemek gerekirse teknoloji devi Apple ile aralarında ki rekabet biraz daha artacak. Sonuçları ve detaylara hız kesmeden değinelim.

Snapdragon 8 Gen 4 Geekbench Sonuçları

Toplam 8 çekirdek yapısına sahip olan Snapdragon 8 Gen 4 mimarisinde, 2,78 GHz değerinde standart seviyede çalışan 6 çekirdek bulunmakta. Geriye kalan 2 çekirdek ise yeni işlemci teknolojisi ile 4.09 GHz hızında yüksek performans odaklı çalışmakta.

Snapdragon 8 Gen 4 Geekbench Sonuclair - PC Hocası

Verilere baktığımız zaman Snapdragon 8 Gen 4 ,tekli çekirdek testinde 28.884 puana ulaşmayı başarmış. Çoklu çekirdek testine geldiğimiz de  ise 8.840 puan elde edildiğini görmekteyiz.

BENZER:  Ekran Değiştirme Derdine Son! Kendini Onaran Ekran Teknolojisi Geliyor

Snapdragon 8 Gen 4’ün ne kadar güçlü bir işlemci olacağını zaten Gen 3 mimarisinin gücünden tahmin edebiliyorduk.

Sonuçlar paylaşıldıktan sonra Apple’ın iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerine özel kıldığı Geekbench testinde 7300 puan alan A17 Pro bionic işlemcisini ciddi bir farkla geride bıraktığını görüyoruz. Yüzdelik dilim ile hesaplandığı zaman %20 oranında Snapdragon 8 Gen 4 daha iyi performans veriyor.

snapdragon - PC Hocası

Yeni nesil amiral gemisi akıllı telefonlarında yer verilecek olan mimarinin gücünün test sonuçlarını görmüş olduk.

Apple tarafında ki en güçlü işlemciyi de gerisinde bırakmayı başaran yeni Qualcomm mimarisi, seriyi zirveye taşımayı başardı diyebiliriz.

İlerleyen dönemlerde amiral gemisi cihazların önceliği olacak olan Gen 4’için meraklı bekleyiş bu test sonuçları ile bekleyenlerinin merakını bir üst seviyeye taşıyor.

silkroadgaminggentr
Safa Harmanda
Safa Harmanda
Teknoloji ve oyun dünyasında ki gelişmeleri yakından takip eden ve yeni bilgiler öğrenmeyi kendisine elzem kılan PC Hocası editörü.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler