Çarşamba, Nisan 24, 2024

Snapdragon 865 ilk Sonuçlar Ortaya Çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akıllı telefonlarda en fazla kullanılan işlemciler, Qualcomm işlemciler. Bu alanda Snapdragon serisinin bir hayli öne çıktığını söylemek gerekiyor. Markanın son olarak yeni amiral gemisi akıllı telefon modellerinde kullanmaya başladığı Snapdragon 855 Plus işlemcilerini tanıttığını gördük. Şimdi ise Snapdragon 865 modeli ortaya çıktı.

Merakla beklenen yeni işlemci modelinin özellikleri için de detaylar ortaya çıkmaya başladı. Son olarak işlemci modelinin performans testi sonuçları ortaya çıktı. Yeni işlemciler için performans testlerini değerlendirecek olursak, yine iddialı bir serinin geleceğini görüyoruz.

Snapdragon 865 Özellikleri Neler Olacak?

İki farklı işlemci modeliyle beraber gelmesi beklenen serinin, bir modelde 5G desteği sunması bekleniyor. Diğer seri ise standart 4G desteği sunacak. Kona kod adıyla beraber gelecek olan yeni işlemci modelinin yine 7 nm üretim teknolojisinde olacağı söyleniyor. 7 nm üretim teknolojisine sahip olacak olan işlemcilerin beraberinde LPDDR5X RAM desteği ve UFS 3.0 depolama teknolojisine sahip olacağı görülüyor.

Snapdragon 865

Bunun dışında performans testlerini değerlendirdiğimiz zaman, 4149 tek çekirdek puanının alındığını ve 12915 çoklu çekirdek puanının alındığını görüyoruz. Bu değerlere bakıldığı zaman, Snapdragon 855 modelinden daha üstün ve farkını ortaya koyacak bir işlemci modelinin geleceğini söylemek yanlış olmaz. Yeni amiral gemisi akıllı telefonlarda da muhtemelen Snapdragon 865 modelleri yer alacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler