Cumartesi, Nisan 20, 2024

AMD’nin X570 AORUS Serisi Anakartları

Paylaş

silkroad gaminggentr

Performans tutkunlarının bu yılki gözdesi X570 Aorus anakartları. Kullanıcılarına PCIe 4.0‘ın yeni daha hızlı arayüzünü sunuyor. OverClock (Hız aştırmayla) yüksek performansı sevenler için bu anakart bambaşka bir deneyim sunuyor.

X570 AORUS XTREME

Bu serinin amiral gemisi olan X570 AORUS XTREME, adına yaraşır bir şekilde serinin en iyi performansını veriyor. Soğutma sistemi olarak da en iyi olmayı sürdürmüş. Zırh, aktif ve pasif olarak kartın 85%‘inden fazlasını soğutmayı başarıyor. Buna ek olarak anakartın kendisi de bu sisteme dahil olmuş. Anakart, oldukça sağlam bir yapıya sahip.

NanoCarbon Baseplate‘e bağlı Termal Muhafızları bulunuyor. Performans sevenler için olmazsa olmazlardan soğutma, performans odaklı sistemler için yapılmış. Overclock yapılırken ısınmanın engellenmesi büyük bir önem taşıyor ve X570 AORUS XTREME oldukça iyi bir iş çıkartmış. Dünyanın ilk doğrudan 16 fazlı güç tasarımına sahip anakartı unvanına sahip olup üstün bir performans sunuyor.

AORUS2

16 faz ile, X570 AORUS XTREME’in Infineon dijital güç tasarımı, düşük empedans ve her fazda 70A kadar olan gelişmiş dengeye sahip. Faz sayısının fazla olması, güç üretimi sırasındaki ortaya çıkan ısıda azalma, verimlilikte artış ve uzun ömür anlamına geliyor.

PCIe 4.0 olması oldukça iyi performans sağlayacak parçaların desteklenmesine olanak sağlıyor. 32 GB/s bant genişliği ile PCIe NVMe AIC SSD’ler ve M.2 NVMe SSD’ler ile birlikte en yeni grafik kartlarındaki performansı arttırıyor.

X570 AORUS MASTER

Daha iyi performans daha güçlü işlemciler derken güç yönetimi bir hayli önemli bir hal aldı. X570 AORUS MASTER, X570 AORUS XTREME’nin Fins-Array soğutucusu, doğrudan dokunuşlu ısı boruları ve yüksek ısı iletkenlikli pedi, hassas güç iletimi için 14 fazlı güç tasarımı ile soğutma standartlarıyla bizleri karşılıyor. Serisinin amiral gemisi ile bu güç tasarımı ile rakip oluyor. PCIe 4.0 desteği ve etkileyici termal tasarımının getirdiği performansı ile geliyor.

AORUS3

Anakartın sunucusunda ise PCBdüşük endüktans sunuyor. PCIe 4.0 B-CLK IC’nin dahil edilip PCIe bant genişliğininn en üst düzeye çıkarılması ile depolama aygıtlarındaki veri aktarım kapasitesi artırılmış oluyor. Dilerseniz işlemci ve bellekte OverClock ile performans artışı sağlayabilirsiniz.

X570 AORUS Ultra

Bu yeni çıkan anakart serisindeki her şeyi isteyip OverClock yapmayacak kullanıcılar da düşünülerek bu model üretilmiş. X570 AORUS Ultra, OverClock barındırmadığı için fiyatı da diğer modellere göre daha uygun. Bu anakarta da OverClock yapılabilir. Fakat daha çok sadece oyununuza odaklanmanız için tasarlanmış.

X570 AORUS PRO WIFI

Modemlerimize her zaman istediğimiz gibi ulaşamayabiliyoruz. Veya modeme uzak olduğumuzda kabloların duvar diplerinden geçmesini istemiyor olabiliriz. Bu durumda Hem kablolu hem de kablosuz bağlantı seçenekleriyle bu model karşımıza çıkıyor. 802.11ax ile Wi-Fi 6‘nın eklenmesi, kablo kullanılan sistemlere göre pek de geride kalmayan 2.4 Gbps hıza varan bağlantı sağlıyor bize. X570 AORUS PRO WIFI bize düşük bağlantı hızlarında da akış denetimi sunarak daha iyi bir deneyim yaşatıyor bizlere.

X570 AORUS ELITE

X570 AORUS ELITE üzerindeki genişletilmiş MOSFET’ler, soğutucuları ve usu dağılımını artırır. Böylece giderek azalan performansın tadınızı kaçırmasının önüne geçilmiş oluyor.

X570 AORUS I PRO WIFI

Bu serinin mini ITX kartı olan X570 AORUS I PRO WIFI, yer sıkıntısı çekmek istemeyenler için yapılmış. Bu serinin getirdiği özelliklere sahip olup fazla yer ayırmak istemeyenler için tercihiniz olabilir.

Genel olarak AORUS Serisi Anakartlar oldukça iyi ve Performans tutkunlarını bekliyor.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler