Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Snapdragon İşlemcili Dell Inspiron 14 Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Snapdragon işlemcileri mobil cihazlarda çok sık görüyoruz. Özellikle amiral gemisi cihazlarda Snapdragon serileri sık sık karşımıza çıkıyor. Fakat bu kez durum biraz daha farklı. Bu kez Snapdragon işlemcili yeni bir laptop modeli ile karşı karşıyayız. ARM tabanlı işlemci ile gelen Dell Inspiron 14, alanında ilkleri başarmaya çalışacak gibi gözüküyor.

Daha önce de ARM tabanlı işlemcilerle gelen laptop modellerini görmüştük ama Snapdragon ile Dell’i yan yana görmek, işin ayrı bir seviyeye geldiğini de gösteriyor. Peki bu yeni laptop özellikler açısından neler sunuyor?

Dell Inspiron 14, Snapdragon İşlemcisini Sonuna Kadar Zorlayacak

Yeni modelde yer alan işlemci, bir nesil öncesine ait olan bir işlemci. Neden Gen 3 tercih edilmedi bilemiyoruz ama seride Snapdragon 8cx Gen2 ARM tabanlı işlemciye yer verilmiş durumda. İşlemcinin yanında gelen grafik birimine gelince, yine telefonlarda adını sık sık duyduğumuz Adreno serisinin kullanıldığını görüyoruz.

Cihazın içerisinde Adreno 690 serisi grafik birimi yer alıyor. Performans konusunda neler yapabileceğini görmek için son kullanıcı testlerini ya da sentetik testlerini beklememiz gerekecek.

8 GB LPDDR4x bellek ve 256 GB M.2 PCIe NVMe SSD depolama birimi de laptop modelinin dikkat çeken diğer teknik özellikleri.

Dell Inspiron 14

Daha çok günlük kullanım odaklı bir cihaz olarak satışa sunulmasını beklediğimiz Dell Inspiron 14, ekran kısmına geçtiğimiz zaman da adından da çıkaracağınız üzere standartları sağlıyor. Seride 14 inçlik LED FHD ekran bulunuyor.

1.44 kg ağırlık, 16 saate kadar kullanım, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, USB Gen2 Type-C bağlantı noktası gibi detaylar da Dell Inspiron 14 laptop serisi için açıklanan diğer özellikler.

Yeni Dell laptop modeli için açıklanan fiyatın 499 dolar olduğunu da eklemiş olalım. ARM tabanlı bir işlemci kullanılması, fiyat açısından ek bir avantaj sağlamış gibi duruyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler