Perşembe, Nisan 25, 2024

Kimsenin Henüz Keşfetmediği Efsane Türk Oyun: Soldiers of the Universe

Paylaş

silkroad gaminggentr

Şimdi birazdan izleyeceğiniz videolar ve göreceğiniz görüntüler Soldiers of the Universe adında bir Türk oyununa ait. Üstelik bu oyunu henüz Türk’lerin keşfetmediğinin altını çizelim. Şuanda Steam Greenlight üzerinden destek bekleyen Soldiers of the Universe, yakında ortalığı kasıp kavuracak. Dilerseniz bu efsanevi Türk yapımı oyuna yakından bir göz atalım.

Türk Oyunu Soldiers of the Universe

İlk olarak oyunun asıl amacından bahsetmek lazım hocalar. Oyun bizlere kurulması planlanan Turan Birliği ve Fırat Kalkanı Harekatı‘nı anlatıyor. Oyun içi grafikler, seslendirmeler ve hikaye o kadar güzel ki, ilk başta ‘bunun Türk yapımı olduğuna emin misiniz ?’ şeklinde pek çok tepki aldık.

Oyunun içerisinde Türkçe seslendirmelerin çok profesyonel yapıldığını belirtelim. Aynı zamanda İngilizce ve Arapça seslendirmeler de mevcut. Oyunu isterseniz Multi-Player, isterseniz de hikaye tarafında Single olarak oynayabiliyorsunuz. Görevleri tamamladığınızda hikaye modu bitiyor. Sonrasında sizi Multi-Player‘da güzel kapışmalar bekliyor olacak.

Videodan izlediğimiz kadarı ile silahlar ve silah efektleri de çok profesyonel olmuş. Zira aksiyonun hiç bitmediği oyun, ilk başta Büyük Turan Birliği‘ni göstererek Cumhurbaşkanlığı Kulliyesi’nde başlıyor. Komutanlar da Türk olarak videoda konuşlandırılmış durumda.

İncelemeye girmeden önce önemli not: Şimdi biz bu desteği her zaman her oyuna göstermeye çalışıyoruz. PC Hocası‘nı tanıyan zaten biliyor. Ancak bu içeriği birileri yine gelip ‘ahaha biz tanıttık bu oyunu’ edası ile alacak ve yayınlayacak. O yüzden bizi tanıyanlara bir tavsiye. İlkler her zaman zordur. Mesele görüp kopyalamak değil, ilki bulup paylaşmaktır güzel kardeşim. O yüzden çalmadan önce kaynak denen şeyi kullanmayı ihmal etmeyesin..

soldiers of the universe inceleme 009

soldiers of the universe inceleme 0010

soldiers of the universe inceleme

soldiers of the universe inceleme 002

soldiers of the universe inceleme 003

soldiers of the universe inceleme 004

Oyunun Ana Hikayesi

Steam Greenlight üzerinden destek bekleyen Türk oyunu Soldiers of the Universe‘nin asıl hikayesi şöyle başlıyor: “Türkiye Cumhuriyeti’nin özellikle gizli askeri konularda görev yapan Akıncı Beyleri bulunmaktadır. Kahramanımız Hakan, Akıncı Beyleri’nden biri olan babası Selim Kahraman’ın yerine Toyga’lık görevini temsilen Beyler’e katılır. Babasının intikamını almak ve devletinin düşmanlarına karşı savaşmak üzere askeri operasyonları yönetecektir. Yıllarca askeri ve çeşitli bilim dallarında eğitim alan Hakan, babasının şehit edilmesi ile yanındaki üç kahramanla birlikte teröristlere karşı amansız bir mücadeleye girecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Askeriyesi ve Akıncı Beyleri tarafından gelen istihbaratlar ile kahramanlarımız Güneydoğu Anadolu, Kuzey Suriye ve İstanbul’da çeşitli terör örgütlerine karşı operasyonlar yapacaktır.”

Hikayenin hemen peşinden ise operasyon haritaları geliyor. Haritalar bizlere hiç yabancı değil. Zira oyun Cizre – Şırnak, Nusaybin – Mardin, Cerablus – Halep – Suriye, El-Bab – Suriye ve SultanAhmet – İstanbul olarak toplamda beş haritadan oluşuyor.

soldiers of the universe

Oyun ilk olarak 2016 Nisan ayında geliştirilmeye başlandığı gibi, geçen seneden bu yana büyük bir ivme kazanmış durumda. Bizim de bu haberi yazmamızın en büyük nedenini zaten biliyorsunuz. Türk yapımı tüm oyun, platform, içerik ve uygulamalara elimizden geldiği kadarıyla destek vermeyi canı gönülden istiyoruz. O yüzden şuanda Steam Greenlight üzerinden destek bekleyen bu efsanevi oyunu mutlaka oylayın ve çıkması için yeterli desteği sağlayalım.

soldiers of the universe inceleme 006

soldiers of the universe inceleme 007

soldiers of the universe inceleme 005

Yapım Ekibi

Soldiers of the Universe oyununun yapım ekibi Armoya Yüksek Teknoloji A.Ş olarak görünüyor. Bu platform Dijital Oyun ve Animasyon projeleri geliştirdiği gibi, içerisinde barınan Rocwise Entertaintment ekibi tarafından geliştiriliyor. Rocwise bünyesinde toplamda 11 kişi yer aldığı gibi, Türkiye’nin oyun geliştirme alanındaki öncü isimlerinden olacağı şimdiden kesin gibi..

Yeni Görseller

Bu arada hocalar dün yapımcı firmanın bizlerle iletişime geçmesi ile birlikte yeni görselleri temin ettik. Aşağıdaki görsellere göz gezdirerek grafikler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz..

soldiers of the universe ek

soldiers of the universe ek 02

soldiers of the universe ek 03

soldiers of the universe ek 04

soldiers of the universe ek 05

soldiers of the universe ek 06

soldiers of the universe ek 07

soldiers of the universe ek 09

soldiers of the universe ek 08

Biz de hem Armoya’ya hem de Rocwise ekibine bu güzel oyunu geliştirdikleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Soldiers of the Universe oyununa destek vermek isterseniz buraya tıklayarak oylayabilirsiniz. Oyun hakkında bilgi almak için de aşağıdaki videoya mutlaka göz atmayı unutmayın.

Soldiers of the Universe Video

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Hikaye,seslendirme,düşünce(Turan birliği) vs. güzel ancak grafikleri inşallah bir an önce iyileştiriler. Özellikle o parmaklar nedir, sanki cs 1.6 ‘dan kopyalanmış gibi 😀 Ama inşallah bu oyunun geleceği de battlefield gibi olur. Unreal Engine geliştirilmeye oldukça açık bir motor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler