Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Son Verilerle Güncel, MIUI Kullanıcı Sayısı Açıklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

MIUI, dünyanın en çok kullanılan mobil arayüzlerinden birisi. Android üzerinden yükselen ve Xiaomi’nin akıllı telefonlarında kullanılan arayüz, rakamlarla konuşulduğu zaman da dünyanın en çok kullanılanlarından biri olduğunu kanıtlıyor.

Öyle ki 2022 yılı açıklanan son mali raporlara göre arayüzün kullanıcı sayısı rekor seviyelere ulaştı. Dünya genelinde çok ciddi bir artış söz konusu.

MIUI Kullanıcı Sayısı 547 Milyonu Buldu

Yılın ikinci çeyreği için açıklanan verilere göre Xiaomi’nin arayüzünün aktif kullanıcı sayısı 547 milyona ulaşmış durumda. Bu demek oluyor ki tüm dünya genelinde Xiaomi akıllı telefonlara büyük bir ilgi söz konusu.

Veriler sadece ikinci çeyrek içerisinde 17.8 milyon kadar yeni MIUI kullanıcısının ekosisteme dahil olduğunu gösteriyor.

Tabii ki şunu da unutmamak gerekiyor ki arayüz, sadece doğrudan Xiaomi imzasını taşıyan akıllı telefonlarda kullanılmıyor.

MIUI Kullanıcı Sayısı

Redmi, POCO telefonlarında da söz konusu arayüz kullanıldığını biliyoruz. Böyle düşünüldüğü zaman kullanıcı sayısı ciddi şekilde artmaya devam edecektir diyebiliriz.

2010 yılında piyasaya çıkmış bir arayüzden söz ettiğimizi de hatırlatalım. Sadece 12 yıl içerisinde elde edilen başarı da gerçek anlamda dikkat çekici. Apple ve Samsung gibi firmalara da ciddi bir rakibin ortaya çıkmış olduğunun göstergesi.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler