Çarşamba, Nisan 24, 2024

Sony, CES 2018 Fuarında 3 Yeni Telefon Modelini Tanıttı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

CES 2018 Fuarı‘nın başlamasıyla birlikte Sony‘den yepyeni süprizler geldi. Sony fuarda 3 yeni telefon modelini tanıttı.

Her yıl Ocak ayında gerçekleştirilen Consumer Electronics Show (CES) fuarının, 2018 yılındaki etkinlikleri başladı. Türkçe meali Tüketici Elektroniği Fuarı olarak çevrilen CES fuarında, Sony yeni akıllı cihazlarını tanıttı.

Sony yeni telefonlarını gün yüzüne çıkardı.  Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra ve Xperia L2 olarak isimlendirdiği yeni cihazlarını, tüm özellikleri ile birlikte CES 2018’de duyurdu. Gelin Xperia ailesine yeni katılan XA2, XA2 Ultra ve L2 modellerinin detaylarına inelim.

SONY Xperia XA2

Sony yeni modeli Xperia XA2 modelinde 5.2 inç büyüklüğünde ortalama bir ekran kullanmış. Günümüzde gayet standart bir büyüklükte olan ekran Full HD çözünürlükte görüntü kalitesi sunuyor. Uçtan uca çerçevesiz olan ekran son derece şık duruyor. Yine ön kısma baktığımıda 120 derecelik geniş açıya sahip 8 megapiksellik bir kamera ile karşılaşıyoruz ki; Bu kamera günlük çekimlerinizde son derece yeterli performans sunuyor.

Arka kısma geçtiğimizde üst kısma ortalanan kamera yerini yadırgamamış. 23 megapiksellik arka kamerası ile dikkat çeken XA2, 4K çözünürlükte videolar çekebilirken; aksiyon ve adrenalin dolu anlarınızın dramatize edilmesi için 120fps yavaş çekim video kayıt özelliği sunuyor. Yine kameranın altına, sanki orda yokmuşçasına konuşlandırılan parmak izi sensörü, tuş kilidini tek bir hamle ile açmanızı sağlıyor.

sony

Cihazın performansına bakacak olursak içerisinde bulunan Snapdragon 630 işlemci ile günlük kullanımda hayli hayli yetecek bir performans veriyor. Bu performansını 3 GB Ram ile destekleyen XA2, aralıksız kullanım sağlamak amacıyla içerisinde 3.300 mAh batarya barındırıyor. Ayrıca hızlı şarj desteği ile birkaç dakikalık şarj ile uzun süre kullanım sağlıyor.

Sony’nin yeni modeli Xperia XA2 modeline şöyle bir özet geçecek olursak: Kamera ve batarya ömrü açısından günlük kullanımda son derece işinizi görecek bir cihaz. Ancak çok çok yüksek performanslar bekliyorsanız işlemcisinin orta düzey olduğunu söylemiz gerek. Fiyatı belli olmasa bile çok yüksek rakamlara çıkacağını düşünmüyoruz.

SONY Xperia XA2 Ultra

Yukarıda tanıttığımız XA2 modelinin ağabeyi olan XA2 Ultra, alt modeline göre daha yüksek özellikler sunuyor. Yine ön kısımdan başlayacak olursak Sony, Xperia XA2 Ultra modelinde daha büyük bir ekran vaad ederek, 6 inçlik Full HD çözünürlüğündeki ekranı kullanıcılara sunuyor. Ön kısımda dikkat çeken bir diğer özellik ise selfie kamerasının daha iyi olması. Ön kısımda tıplı alt modelindeki gibi 8 megapiksellik bir kamera bulundururken, farkı 16 megapiksellik ikinci kamerası ile açıyor. Yani ön kamerası son derece performanslı.

sony xa2 ultra

Yine arka kısma geçtiğimizde önceki modele göre daha aşağıya konuşlandırılan kamera dikkatimizi çekiyor. Xperia XA2 Ultra 23 megapiksellik arka kamerasında 1/2.3” Exmor RSTM mobile sensör ve loş ışıkta daha iyi performans vermek için ISO 12800 hassasiyet özelliği taşıyor. Yine 4K video çekebiliyor ve 120fps yavaş çekim özelliği sunuyor.

Ultra modelini XA2’den ayıran bir başka özelliği ise bataryası. 3,580 mAh‘lik bir batarya ile gelen XA2 Ultra modeli sizi prizden kurtaracak gibi duruyor. İşlemci tarafında ise XA2 ile aynı model kullanılıyor ancak 4 GB Ram ile daha yüksek performans sunuluyor.

SONY Xperia L2

Sony Xperia L2 modeli diğer iki modele göre biraz daha alt sınıf kalıyor. 5.5 inçlik HD ekranı ile görüntüden ödün vermeyen L2, sosyal medyada gezmek, internette araştırma yapmak için gayet uygun bir cihaz. Ön kısmında bulunan 8 megapiksellik 120 derece geniş açılı kamerası ile son derece başarılı selfieler yapabilirsiniz.

Arka kısmında bulunan 13 megapiksellik kamerası ile rakibi cihazlara göre eşdeğer bir kamera sunuyor. 3,300 mAh bataryası ile uzun süreli kullanım sunan L2, tıpkı XA2 modelindeki gibi sizleri son derce rahatlatacak. Diğer modellerden bir diğer farkını ise Android’de açıyor.

sony l2

Üç cihazada baktığımız zaman orta düzeyde performanslar veriyorlar. XA2 ve XA2 Ultra modelleri Android 8.0 Oreo ile satışa sunulacak. Xperia L2 modeli ise Android 7.1.1 sürümü ile kullanıcı ile buluşacak. Renk seçeneklerine baktığımızda ise;

Xperia XA2 Ultra: Gümüş, Siyah, Mavi ve Altın, Xperia XA2: Gümüş, Siyah ve Mavi, Xperia L2: Siyah ve Altın renklerde satışa sunulacak. Peki bu cihazlar ne zaman satışa sunulacak? Fiyatları ne olacak?

Üç modelde Ocak 2018’de satışa sunulacak. Fiyat kısmında ise şimdilik bir açıklama söz konusu değil. Ancak yüksek fiyatlara çıkmayacağı aşikar. Sizde bu cihazlar hakkındaki düşüncelerinizi yorumlarda yazabilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler