Cuma, Mart 29, 2024

Ekrana Gömülü Parmak İzi Tarayıcısı, İlk Olarak OnePlus 6’da Görülecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

OnePlus 5 modeli ile güzel bir ritm yakalayan şirket, Snapdragon 845 ile güçlendirilecek olan yeni akıllı telefon modelleri OnePlus 6 için güzel adımlar atıyor. Görünüşe göre, ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı ilk olarak OnePlus 6 modelinde karşımıza çıkacak. Bu gidişle OnePlus 6, çıkışını yapana kadar adından çok kez bahsettirecek.

 

3 Köfte Parasına 5 Köfte!

Her insan, herhangi bir ihtiyacını düşük bir meblağ ödeyerek karşılamak ister. Bu durum araba alırken, ev alırken, ya da herhangi bir elektronik eşya alırken geçerliliğini sürdürmektedir. Özellikle günümüzde akıllı telefon kullanımının bu denli yükseldiğini düşünürsek, kullanıcılar en kaliteli cihazı, en düşük fiyatla almak için çabalamaktalar. 

Pete Lau tarafından 2013’te Çin’de kurulan Hong Kong merkezli akıllı telefon üreticisi şirket, piyasaya sürdüğü fiyat/performans canavarı telefonlarıyla adeta diğer üretici şirketlere ders veriyor. 5 ve 5T modelleriyle iyi bir satış rakamı yakalayan OnePlus, başarısına başarı katmaya kararlı. Öyle ki, Mart ayında tanıtılması beklenen yeni akıllı telefon modelleri OnePlus 6 için yeniliklerin kapısını ardına kadar açıyor.

Ekrana Gömülü Parmak İzi Tarayıcısı İlk Olarak OnePlus 6da Görülecek İÇERİK PNG min

5T modelinde arka kısımda bulunan parmak izi algılayıcısının yeri, Gizmochina‘ya göre yeni modelde değişecek. OnePlus 6 modelinde parmak izi tarayıcısı, ekrana gömülü Clear ID FS9500 olarak yenilenmiş durumda.

Bu da demek oluyor ki, kullanıcılar ekran dışında belirlenmiş bir bölgede değil, direkt olarak ekran üzerine dokunarak parmak izleri ile telefon kilitlerini açabilecek. Eğer bu plan doğru bir şekilde işlerse, akıllı telefon piyasasında bir devrimi selamlayacağız.

“Ne Gerek Var Dıştan Göstermeye?”

Üst düzey donanım özellikleri ve rakiplerine göre ciddi anlamda düşük fiyatı ile hepimizin beğenisini kazanan OnePlus modelleri, kullanıcılarını sevindirmeye devam ediyor. Özellikle piyasanın en büyük telefon üreticilerinin bile yeni modellerinde parmak izi sensörü hâlâ harici bir tarayıcı olarak gelirken, söz konusu cihazda bu durum tamamen değişiyor.

Gizmochina‘nın bildirdiğine göre yeni modeldeki bu tarayıcı, tamamı ile ekranın alt bölmesine yerleştirilmiş durumda olacak. Bu sayede arızalanma durumlarının da önüne geçileceği tahmin ediliyor.

Şirket; 5 ve 5T’deki başarısından sonra, 6 modeliyle yerini iyice sağlamlaştıracağa benziyor. Umarız ki bu yenilik planları doğrudur. Eğer doğruysa, tekelleşmiş cep telefonu üreticileri kendilerini sarsacak, çok sayıda yeniliklerle bizlere güzel ürünler sunacaklardır.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler