Cuma, Mart 29, 2024

Galaxy S9+ ve S9 Arasında Çok Büyük Farklar Olacağı İddiası

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung‘u bilirsiniz normalde yeni bir amiral gemisi çıkarttığında, plus modeliyle küçük modeli arasındaki tek fark batarya ve ekran boyutu olur ama eğer bu dedikodu doğruysa S9+ ile S9 arasında dağlar kadar fark olabilir.

Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan bir iddiaya göre S9+’da çift kamera düzeneği olurken S9 da olmayacak, yani çift kamera sadece plus modeline has olacak. Biz bu hamleye iPhone‘ lardan alışığız görünen o ki Samsung da bu yolu izleyecek.

 

Peki Samsung‘un bu alışılmışın dışındaki davranışının altında yatan sebepler ne olabilir. Daha az kenarlı bir telefon üretmek mi ya da maliyeti mi düşürmek mi veya bataryayı mı büyütmek mi? Aslına bakarsanız bunların hiçbiri belli değil ama Samsung bu eksiyi artıya çevirmenin de bir yolunu bulmuş olabilir. 

Bunun için arka planda dönen söylentiler geniş bir diyafram açıklığı olacağı yönünde. Live focus gibi bir taklit uygulamasından bahsetmiyoruz, gerçek bir bokeh etkisinden bahsediyoruz.

Samsung’un Çindeki kapaklı amiral gemisini duymuşsunuzdur ve duyduysanız cihazın en önemli özelliklerinden birinin f/1.5 diyafram açıklığı olduğunu da biliyorsunuzdur. Bu güne kadar bir telefonda görülmüş en büyük diyafram açıklığı f/1.6 ile LG V30‘ da bulunuyor. Fotoğraftan anlayan kişilerin bildiği gibi bir kamerada diyafram değeri ne kadar küçülürse ışık alımı da o derece kuvvetlenir, bu da hem daha iyi gece çekimleri hem de daha iyi bokeh anlamına geliyor.

Daha basit bir ifade ile açıklayacak olursak daha parlak ve arka plandaki bulanıklığın daha fazla olduğu yani profesyonel çekimlere daha yakın fotoğraflar anlamına geliyor.

Tam da bu noktada Samsung S9, V30‘dan hatta Samsung’un kapaklı telefonundaki f/1.5 diyafram değerinden bile daha iyi bir diyafram açıklığı ile gelmesi çift kameraya olan talebin biraz daha düşmesini sağlayabilir. Bu şekilde S9+ ve S9 arasındaki fark kapanmış olur. Samsung gerçekten standart S9 da çift kamera kullanmayacaksa bu söylentilerin gerçek olma olasılığı da oldukça yüksek.

Tabi dediğimiz gibi tüm bunlar tamamen bir söylentiden ibaret, yani Samsung, S9 da da çift kamera özelliğini kullanabilir.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler