Cuma, Nisan 26, 2024

Sony Elektrikli Otomobil Sektörüne Girdi: Vision-S İsimli Konsept Sedan Araba

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sony, bu yıl gerçekleşen CES fuarında araba kategorisinde ki en büyük sürprizi yapan isimlerden bir tanesi olabilir. Sony Vision-S ismi verilen bu ürün, Japon teknoloji konglomerasının eğlence ürünlerinden kamera sensörlerine ve daha fazlasına kadar birçok farklı kategoride güç sergilemek isteyen firmanın elektrikli konsept sedan modeli

Aslında, Vision-S, otomobilin içinde ve dışında 33 farklı sensöre, çoklu geniş ekranlara, 360 sese ve her zaman açık bağlantıya sahip ve bazı parçalar BlackBerry ve Bosch gibi sektör oyuncularından geliyor. Ayrıca, otomotiv tedarikçisi Magna tarafından tasarlanan “yeni tasarlanmış bir EV platformu” ile de destekleniyor ve Sony’nin SUV gibi diğer araç türlerine güç sağlayabileceğini söylüyor.

Aracın dışında bazıgüçlü Porsche titreşimleri mevcut, özellikle farların etrafında ve yan profillerde bir takım Lucid Motor Air yer alıyor. Vision-S aracının iç tarafında Çin’in EV başlangıcı Byton’ın arabalara yerleştirdiği direksiyon arkası panoya yayılan ve koltuk başlıklarında bulunan ekranlar mevcut.

Screen Shot 2020 01 06 at 8.45.18 PM
Sony Elektrikli Otomobil Sektörüne Girdi: Vision-S İsimli Konsept Sedan Araba 6

Sony CEO’su Kenichiro Yoshida, “Bu prototip hareketliliğin geleceğine katkılarımızı somutlaştırıyor” dedi.

Şirket, CES basın toplantısının arka ucunda otomobili duyurdu ve burada yaklaşmakta olan PlayStation 5 için logoyu açıkladı. Sony, basın toplantısını bitirmeden önce sadece bir iki dakika araba tartıştı ve bu yüzden tonlarca cevaplanmamış sorular bıraktı. Sony (veya Magna) bunu üretime sokmayı mı istiyor, yoksa sadece referans olacak bir otomobil mi? Magna diğer şirketlerin platformda kendi prototiplerini veya referans araçlarını oluşturmalarına izin verecek mi?

sony concept car vision s 003
Sony Elektrikli Otomobil Sektörüne Girdi: Vision-S İsimli Konsept Sedan Araba 7

Sony ayrıca, başarılı görüntü sensörü bölümünün, LIDAR ve Uçuş Zamanı kameraları da dahil olmak üzere kendi kendini sürdürebilen teknolojilere yatırım yaptığını açıkladı. Aşağıda, şirketin bu yatırımları nasıl açıkladığıyla ilgili basın açıklamasından bir parça bulabilirsiniz.

sony concept car vision s 002
Sony Elektrikli Otomobil Sektörüne Girdi: Vision-S İsimli Konsept Sedan Araba 8

Geleneksel olarak algılamanın zor olduğu durumlarda bile, doğru nesne tanıma sağlamak için LED titremesini * 3 bastırarak yüksek hassasiyet, yüksek çözünürlük ve yüksek dinamik aralık elde eden CMOS görüntü sensörleri.

sony concept car vision s 001
Sony Elektrikli Otomobil Sektörüne Girdi: Vision-S İsimli Konsept Sedan Araba 9

Gerçek yaşam alanlarını hassas bir şekilde 3D kavramak için son derece hassas mesafe ölçümü kullanan Katı Hal LiDAR.

Sis, arka ışık ve gece sürüşü gibi zorlu koşullarda bile erken ve doğru tanıma sağlamak için çeşitli özelliklere sahip sensörlerin yeteneklerini birleştiren sensör füzyon teknolojisi.

sony concept car vision s 005
Sony Elektrikli Otomobil Sektörüne Girdi: Vision-S İsimli Konsept Sedan Araba 10

Uçuş Zamanı (ToF) kabin içi algılama çözümleri, araç içindeki insanları ve nesneleri algılamak ve tanımak için mesafe ölçüm teknolojisini kullanır. Bu bilgi, jest kontrolü gibi sezgisel arayüzlere sahip optimize edilmiş bir bilgi-eğlence sistemi sağlamak ve araç içindeki güvenliği ve konforu artırmak için kullanılır.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler