Cuma, Nisan 19, 2024

Yerli Otomobilin Fiyatı Hakkında Açıklama

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz haftalarda tanıtılan ve herkes tarafından beğenilen Türkiye’nin yerli otomobili hakkında merakla beklenen fiyatının ne olacağı konusu, en birinci ağız olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması otomobili almak isteyen kişileri heyecanlandırdı. Türkiye’nin alanında en büyük 5 firması tarafından oluşturulan TOGG tarafından üretilen yerli otomobil tanıtımı geçtiğimiz dönemde kamuoyuna sunulmuştu. Türkiye, artık bundan sonra yapılan yerli otomobilin markalaşma sürecini tamamlamasını ve seri üretime geçilmesini bekliyor.

Bilindiği üzere yerli otomobil tamamen elektrikli olacak ve bu alanda çok ciddi rakipleri var. Elektrikli otomobil denilince akla gelen ilk isim olan Tesla, yerli otomobilin en büyük rakibi. Yapılan açıklamalar ve yerli otomobilin tanıtımında yapılan sunumlarda, aracın özelliklerinin diğer rakiplerine oranla çok daha iyi olacağı yönünde. Tabi ki akla gelen en önemli sorulardan bir tanesi de üretime girmeden yüz binlerce ön sipariş alan yerli otomobilin fiyatının ne olacağı.

yerli otomobil on siparis

 

Yerli Otomobil Fiyatı Ne Olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli otomobil tanıtımı sırasında yaptığı açıklamada, ön sipariş sisteminin olmasını istemiş ve ilk siparişi kendisi vermişti. Fakat ilk etapta yetkililer fiyatının ne olacağı konusunda net bir cevap vermediler. Henüz seri üretime geçilmeden ve üretime geçildiği sıradaki piyasa koşulları, maliyetler ön görülemediği için bu gayet doğal. Fakat dün akşam CNN Türk ve Kanal D ortak yayınına katılan Cumhurbaşkanı bu konuyla ilgili yaptığı açıklama ile herkesi heyecanlandırdı.

Halkımızın alabileceği bir fiyatta olacak

“Yerli otomobilin tasarımını gördüğüm zaman büyük bir heyecan yarattı. Aracın içinde ise büyük bir rahatlık ve konfor var, boyuma rağmen rahatça oturabiliyorum. 5 babayiğit bu işin altına elini koydu ve üstesinden geldi. TOGG’un başına getirilen CEO arkadaşımız ise kendisini yurt dışında da ispatlamış olan bir isim. Yerli otomobil, halkımızın alabileceği bir fiyatta olacak.

Sinan Akyüz
Sinan Akyüz
Teknoloji ve bilim dünyasını yakından takip eden, geleceğin keşiflerine hayranlık duyan, yapay zeka, biyoteknoloji gibi alanlarda öğrenmeye ve bilgi paylaşmaya tutkuyla bağlıyım.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler