Cuma, Mart 29, 2024

VW Beetle Üretimi Tamamen Durduruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Vosvos, tosbağa gibi birçok lakabı bulunan ve otomobil dünyasının efsaneleri arasında yer alan VW Beetle üzücü bir gelişme ile gündeme geldi. Volkswagen tarafından yapılan açıklama serinin hayranlarını üzecek.

Volkswagen, VW Beetle dönemini tamamen kapattı

İlk olarak 1938 yılında piyasaya sürülen ve Kdf-Wagen olarak isimlendirilen efsane seri, yıllarca en popüler araçlar arasında yer almayı başardı. Döneme göre tasarımı dikkat çekici bulunan ve modern araçlardan biri olarak değerlendirilen VW Beetle, yüksek satış rakamlarına ulaşmayı da başardı.

Aradan geçen yıllardan sonra araçların farklı özelliklerle revize edildiğini de gördük. Vosvos olarak isimlendirilen ana tasarımını ise uzunca bir süre değiştirmeyen markanın, 1998 ile 2010 yılları arasında araçları yenilediğini ve ikinci versiyonu sunduğunu görmüştük. İlk model kadar olmasa da 2.nesil araçlar da yüksek satış rakamlarına ulaşmıştı.

VW Beetle

Seriyi devam ettirme kararı alan marka son nesil araçlarını ise 2011 yılında sundu. 2011 yılında satışa sunulan araçlar 3.nesil olarak değerlendirildi ve dönemin yüksek teknolojisiyle donatıldı. Artık navigasyon sistemleri ve yeni nesil sensörler sunulmuş olsa da VW Beetle popülerliğini kaybetti. Markanın 3 nesil için satış rakamlarını belirtelim ve kararı siz verin.

  • 1938 yılından sonra sunulan ilk nesil 21.5 milyon satış rakamı
  • 1998 – 2010 yılları arasında sunulan 2.nesil 1.2 milyon satış rakamı
  • 2011 sonrasında sunulan 3.neesil 500 bin adet satış rakamı

Satış rakamları da popülerliğin ne kadar düştüğünü gösteriyor. Nitekim değişen bu grafikler sonrasında marka da kararını verdi. YouTube üzerinden bir video paylaşan Volkswagen, “The Last Mile Beetle” isimli video ile araca veda etti. Böylece resmi olarak 4.nesil araçların sunulmayacağını da görmüş olduk. Kısacası bir dönem daha kapanmış oldu.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler