Pazar, Mayıs 12, 2024

Yerli Otomobil TOGG vs TESLA Karşılaştırması (Tüm Özellikleri)

Paylaş

silkroad gaminggentr

Türkiye’nin yıllardır çıkması beklenen yerli otomobili geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla Gebze Bilişim Vadisinde tanıtıldı. Yerli otomobil TOGG görsel şölen şeklinde tanıtılırken tüm özellikleri de belli oldu. Tabi araç 2 sene sonra piyasaya çıkacağından dolayı şuan söylenen özellikleri henüz kağıt üzerinde. Vaat edilen özelliklerin ne kadarı doğu ne kadarı absürt olduğunu araç piyasaya çıktığında göreceğiz.

Yerli Otomobil TOGG Özellikleri

27 Aralık Cuma günü Gebze Bilişim Vadisinde TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş önderliğinde yerli otomobil meraklılara sunuldu. TOGG CEO’su Karakaş, yerli otomobil lansmanında bütün özellikleri anlattı. Sunulan bu özellikleri tabi ki kağıt üzerinde de olsa piyasaya çıktığı zaman ses getirecek bir otomobil olacak.

Yerli otomobil piyasaya çıktığı zaman 3 model olarak çıkacak. Birisi sedan modeli diğer ikisi ise SUV modeli. Yerli Otomobil TOGG’ların motor beygiri olarak biri 200 diğeri ise 400 beygir şeklinde iki adet özellik sunulacak. Otomobil %100 elektrikli olmasından dolayı şarj konusu da meraklıların soruları arasındaydı. TOGG CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş, vaat ettiği şarj süresinde 30 dakikada %80’e kadar şarj süresi sunacaklarını belirtti.

TOGG VS TESLA MODEL S

Bu karşılaştırma TOGG Sedan 400Bg ile Tesla Model 2016 ile Karşılaştırılmıştır.

ÖzellikTOGG (Sedan)TESLA (MODEL S)
Beygir400Bg376Bg
Menzil500KM475KM
ÇekişArkadan 4×4Arkadan 4×4
0-100 km Süre4.8 Saniye5.4 Saniye
Şarj Süresi30 Dakika (%80)30 Dakika (%50)
KlimaVarVar
Otonom SürüşVarVar
Batarya Ömrü8 Yıl Garanti8 Yıl Garanti
Üretim YeriTürkiye, BursaABD, Çin
KoltukDeriDeri
Ön İç Ekran10 iNÇ17 iNÇ
Ön Far4’lü Xenon LedXenon Led
Piyasaya Çıkış Tarihi20222016
Satış Fiyatı580.000₺ (Tahmin)74.900$
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

36 YORUMLAR

  1. Yerli araba hakikaten bu fiyat da satisa sunulmasi halinde, avrupa da cok iyi satis yapabilir. Su en bu siniftaki araclar cok pahali. Kimse bu fiyatlara da e-arabasi satin almak istemiyor.

  2. Tamamen yanlış bilgiler verilmiş model s bu özelliklere sahip değil burda gurur meselesi olarak Türkiye’nin ürettiği araba öne atılmış fakat üretirken tarafsız şekilde bu işler yapılmalı 5.4 saniye demişler yalan bilgi 2.9 saniye olucak, 376bg denmiş hayır 600bg sadece doğru olan tek şey ikisinin de 4×4 olması Tesla’da sayısız özellikler var ilk başta tam otomatik otonom sürüş ve kaza önleme sistemi ayrıca yeteri kadar bilgi verilmemiş. Lütfen haber yaparken “TARAFSIZ ve DOĞRU” haber yapın.

  3. Haber yanlış tesla ilk aracını ürettiğinde daha dünyada elektrikli araba piyasası yoktu ve 2016 yılında ilk seri üretim olarak model s çıkardılar ama o zamanlar batarya teknolojileri yeni değildi ve motorlarıda güçlü değildi ama her yıl geçtikçe yeni versiyonlar çıkardılar bir de şu şekilde karşılaştırın:

    2022 TOGG 2022 Tesla Model S
    Menzil 500 KM 625 KM
    Hızlanma 0-100 4.8 3.1
    Şarj 30 DK 150 kw 30 DK 300 KW

    bunlar en küçük karşılaştırmalar yani eğerki düzgün bir karşılaştırma yapılacaksa şartlar eşitlenmeli yoksa buna karşılaştırma denilmez.

  4. al işte 2016 model bir arabayla karşılaştırıyorlar tamam ama tesla model s bu toggdan daha hızlı 225km hız yapıyor togg ise 180 anladık bi araba yaptınız diğer ülkeler kaç farklı markada araba üretiyor onlar bu kadar gururlanmadı

  5. La dangalak. Yaptınız diyorsun biz yapmadık ülkemdeki birkaç firma yaptı ama biz kendimizi bu ülkenin evladı saydığımızdan biz diyoruz. Sen kimsin pardon malavi adaları vatandaşı mısın sevdiğimin evladı. 30-40-50lerde bazıları yobazlık diye dış görünüşe takıp önyargıyla adam asmaca oynarken dili yok edip hun endülüs semerkand dahil daha “yok artık” diyeceğin duymadığın nice kültürü yok ederken avrupada onlar 2. Sanayi devrimi yarışıyla uğraşıyorlar. Biz 1 dünya savaşı etkisini 105 yılda silemişken onlar 2.sinden 20 da tam kurtulmuşlardı. Tabi büyütmezler. Oku da adam ol baban gibi cahil kokutma buraları bak sitenin adı hoca, cahil değil

    • çok boş adamsın, o kadar boşsun ki uğraşmaya değmezsin o nedenle herşeyi bildiğini sanan sana diyebileceğim tek şey haklısın hep haklısın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler