Cuma, Nisan 26, 2024

Sony Xperia 5 IV Detayları Ortaya Çıktı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Japonya merkezli teknoloji üreticisi Sony, Xperia 5 III modelini 2021 yılının Nisan ayında tanıttı ve neredeyse bir yaşını doldurmuş akıllı telefon olacak. Bugün Weibo üzerinde ortaya çıkan söylentilere göre şirket Sony Xperia 5 IV modeli üzerinde çalışıyor ve yakın zaman içerisinde tanıtılacak.

Sony Xperia 5 IV, 6.1 inç boyutunda diyagonal ekrana sahip olacak bu nedenle yeni nesil akıllı telefonun mevcut modelle kabaca aynı boyutta olması bekleniliyor. Bunlara ek olarak akıllı telefon 180g’dan biraz daha fazla ağırlığa sahip olacak ve cihazın hem arkası hem de önü Gorilla Glass Victus kaplamayla korunacak.

Akıllı telefonun arka tarafında bulunan kamera kümesinde daha öncesinde Xperia 1 II modelinde kullanılan 12MP çözünürlüğe sahip IMX557 sensörlü ana kamera yer alacak. Ana kameranın 1/1.7 inç boyutunda olması piyasadaki diğer telefonlardan daha büyük olan 1.8 µm piksele sahip olacağı anlamına geliyor.

Kulaklık girişine sahip olacak!

sony xperia 5 iii
Piyasada mevcut olarak bulunan Sony Xperia 5 III modeli

Telefoto kamera tarafında 12MP çözünürlüğünde IMX663 lens kullanılıyor olacak, 1/2.93 inç boyutundaki lens 1.22 µm piksel sunacak ve 3x ile 4.4x yakınlaştırma arasında geçiş sağlayabilen çift odak uzunluklu bir başka lense sahip olacak. Ultra geniş açılı kamera 12MP çözünürlüğünde 1/2.55 inç boyutunda 1.4 µm piksele sahip IMX363 sensör kullanacak.

Sony Xperia 5 IV modeli Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1 yonga setinden güç alacak. Sızıntı yapan kişi yonga setinin Samsung yerine TSMC’den sağlandığını iddia ediyor (çip, SM8475, 8. Nesil 1+ olarak pazarlanabilir). Bu bilgi oldukça önemli çünkü Qualcomm henüz 8. Nesil işlemcinin TSMC versiyonunun var olduğunu resmi olarak duyurmadı bu da lansman tarihinin gecikebileceği anlamına geliyor.

Akıllı telefon uzun süredir görmeye alışkın olmadığımız 3,5mm kulaklık jakına sahip olacak. Batarya kapasitesi önceki modele göre artış gösterecek fakat detayları henüz bilinmiyor. 5.000 Çin Yuanı (CNY) fiyat aralığında piyasaya sürülmesi beklenilen Sony Xperia 5 IV’ün ne zaman tanıtılacağı henüz bilinmiyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler