Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Sony’nin Mobil Oyun Platformu Ortaya Çıktı! İddialı Olacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz hafta Sony’nin mobil oyun platformu hazırlığında olduğu iddia edilmişti. Sony’nin de bu konuda sızıntıları yalanlamaması beklentileri bir hayli arttırmıştı. Aradan geçen kısa süre sonra firmanın mobil oyun platformu üzerinde çalıştığını doğrulayacak yeni haberler gelmeye başladı. Bu kez yeni mobil oyun platformu için önemli iş ilanlarının açıldığı ortaya çıktı.

Yeni iş ilanları, gelecek planları konusunda da güzel ipuçları veriyor. Özellikle hangi oyunların mobil platform üzerinden oynanabileceği konusu önemli diyebiliriz.

Sony’nin Mobil Oyun Platformu için 17 Yeni İş İlanı

The Verge tarafından yapılan haber göre firma, bu platform için 17 yeni iş ilanı oluşturmuş durumda. Üstelik ilanlara bakacak olursak, sandığımızdan daha kapsamlı bir platform düşüncesi var. Zira aranan niteliklerde düşülen notlar gösteriyor ki bir platformda hem Sony’nin oyunları yer alacak hem de üçüncü parti oyun şirketlerinin oyunları yer alacak.

Mesela ilanda, hangi Sony oyunların mobil platform için daha uygun olduğuna karar verecek ve bunun çalışmasını yapacak ekip arkadaşlarının arandığından söz edilmiş. Buradan anlıyoruz ki Sony’nin başta konsollar için sunmuş olduğu iddialı oyunlarını mobil platformda da deneyimleme şansımız olacak.

Sony'nin mobil oyun platformu

Yine kriterlerde üçüncü parti firmalarla iletişime girileceği ve sürecin yönetileceği de belirtiliyor. Buradan da anladığımız, bağımsız yayıncıların oyunlarının da yine bahsettiğimiz yeni platformda yer alacak olması.

Şimdilik yeni mobil platform için sızıntılar bunlar ile sınırlı kalmış durumda. Sony, konu hakkında resmi bir duyuru yapana kadar da bu ve bunun gibi sızıntılarla devam etmek zorunda kalacağız.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler