Perşembe, Nisan 25, 2024

Sosyal Medya’da Darbe Destekçileri Gözaltına Alınmaya Başlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

15 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilen darbe girişiminden sonra sosyal medya üzerinden de darbe destekçileri sürekli paylaşımlar atıyordu. Isparta Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri darbe destekçileri ile başlatmış olduğu operasyonda gözaltılara başladı. Detaylar haberimizde.

Sosyal Medya’da Darbe Destekçilerine Gözaltı

Isparta Emniyet Müdürlüğü Terör ile Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyon ile ilk olarak Süleyman Demirel Üniversitesi Keçiborlu MYO öğrencisi O.E darbe girişiminde bulunup, sosyal medya hesabı üzerinden darbeyi destekleyen paylaşımlarda bulunduğu ve Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesi üzerine çalışmalarına hız verdi.

“Ordu Bütün Yönetime El Koyuyor, Şükürler Olsun.”

Operasyon düzenlenirken şüpheli ilk olarak Yalvaç üzerinde gözaltına alınıp, emniyet güçleri tarafından götürüldü. Sosyal Medya hesabı üzerinden “Ordu bütün yönetime el koyuyor. Allah’ım şükürler olsun.” şeklinde paylaşımlar yapan öğrenci paylaşımları tespit edilerek göz altına alındı. Ayrıca TRT’de açıklamalar var: Darbe geliyor gibi paylaşımlar da bulunuyor.

Konya’da Darbe Destekçisi Öğretmen de Açığa Alındı

Operasyonlar hızlanırken, Konya’nın Ereğli ilçesinde darbeden sonra sosyal medya hesapları üzerinden şuan ki hükumetin aleyhine paylaşımlar yaptığı gerekçesi ile öğretmen E.B açığa alındı. Soruşturmalar sürdürüldüğü gibi, gözaltıların sürekli devam edeceği bildirildi.

internet-paylasim
“Eğer Çevrenizde Böyle Paylaşımlar Yapan Varsa”

Emniyet görevlileri tarafından yapılan açıklamaya göre sosyal medya üzerinden halkı korku ortamına sürükleme, panik ve kaos ortamı oluşturmak amaçlı destekçi paylaşımlarda bulunan kişileri isminizi dahi vermeden ihbar edebilmeniz mümkün.

İhbar ederken dikkat etmeniz gerekenler şunlardır;

❱ “[email protected]”,”[email protected]”,”[email protected]” mail adreslerine mail göndermek gerekecek.

❱ Mail gönderirken darbe yancısı paylaşım yaptığı paylaşımın ekran görüntüsünü veya linkini kopyalayın.

❱ Mail adresinize “bu kişi darbe paylaşımı ve darbeyi destekleyici paylaşım yapmaktadır. Lütfen gereğini arz ederiz.” şeklinde bir metin hazırlayın.

❱ Ardından kopyaladığınız linki veya ekran görüntüsünü yukarıdaki mail adreslerine gönderin.

“Gönderdim ama Dönüş Yapılmadı”

Değerli arkadaşlar, mail gönderdikten sonra size Emniyet Genel Müdürlüğü veya Polis Asayiş sizi arayarak veya mail atarak teşekkür etmesini beklemeyin. Mailinizi gönderdikten sonra mail yukarıdaki adreslere ulaşıp ilgili birimler yönlendirilmektedir. O yüzden dönüş beklemeden paylaşımda bulunan kişileri ifşa edebilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Rabbim polisimizi askerimizi Türk milletini ve devlet büyüklerimizi saygıdeğer sevdiğimiz reisimizi korudu reisim yolun açık olsun rabbim seni her daim korusun dualarımızdasin…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler