Cuma, Nisan 19, 2024

SoundCloud Daha İyi Bir Hizmet için Musiio Şirketini Satın Aldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çevrimiçi müzik şirketlerinden SoundCloud, kullanıcılara daha iyi bir müzik deneyimi sunabilmek için Musiio isimli bir yapay zeka şirketini satın aldıklarını resmi olarak duyurdu. Kullanımı ücretsiz olan ve uçsuz bucaksız milyonlarca şarkıya ev sahipliği yapan SoundCloud, kütüphanedeki müziklerin düzgün bir algoritmayla kullanıcılara sunabilmek için Musiio ile güçlerini birleştirecek.

Musiio, şarkı dinleyebilen bir yapay zekaya sahip ve böylelikle kullanıcıların dinledikleri müziklere göre bir sonraki şarkıyı kullanıcının seveceği türden önerirken henüz keşfedilmemiş sanatçıları da gündeme taşıyacak.

Spotify ve Apple Music’in algoritmasını beğenmeyenler için SoundCloud artık güçlü bir alternatif olacak gibi görünüyor çünkü SoundCloud’un sahip olduğu yeni algoritma kullanıcıların müzik zevkini analiz ederek bir sonraki şarkıyı daha uyumlu sunarken henüz keşfedilmemiş sanatçıları da öneriyor olacak. Bu sayede hem kullanıcılar yeni sanatçılar keşfederken henüz keşfedilmemiş sanatçılarda teşvik edilmiş olacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler