Cuma, Nisan 26, 2024

Microsoft Edge Artık Yerleşik VPN’e Sahip!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji ve yazılım devlerinden Microsoft, Chromium tabanlı internet tarayıcısı Edge’i özelleştiren ve birçok kullanıcı tarafından merakla beklenen yerleşik VPN desteğini resmi olarak duyurdu. Buna benzer bir hizmeti Opera GX tarayıcısı zaten hali hazırda sunuyordu.

“Microsoft Edge Secure Network” adındaki bu yeni VPN özelliği, Edge kullanıcılarının bağlantılarını şifrelemesine, çevrimiçi izlemeyi engellemesine ve konumlarını gizlemesine olanak tanıyor. Şirketin sunduğu özelliğin Opera GX ile arasındaki tek fark Microsoft’un aylık 1GB ücretsiz kullanım hakkı sunuyor olması.

Ayrıca özelliği kullanabilmeniz için Microsoft Hesabınız ile oturum açmanız da gerekiyor ve bu da internette geziniyorken çevrimiçi olarak tamamen izlenmeyeceğiniz garantisini sunmuyor.

microsoft secure network
Microsoft Edge Artık Yerleşik VPN'e Sahip! 2

Bunlara ek olarak mevzubahis VPN uygulaması şu anda halen geliştirme aşamasında ve yalnızca Edge’in beta kanallarında kullanılabiliyor. Önizleme kanallarına katılmış olan kullanıcılar yukarıda ki resimde görüldüğü gibi Ayarlar menüsü altından “Güvenli Ağ” seçeneğine tıklayarak Microsoft Edge Güvenli Ağını kolayca etkinleştirerek kullanabilirler.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler