Cuma, Nisan 19, 2024

Spider-Man: Far From Home Gişede 1 Milyar Dolar Gelir Elde Etti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Marvel sinematik evreninde bir döneme noktayı koyan Spider-Man: Far From Home, 1 milyar dolar gibi güzel bir gelir elde ederek tüm Spider-Man filmleri arasında en çok hasılat elde etmeyi başaran film oldu.

Yönetmenliğini Jon Watts’ın yaptığı filmin oyuncu kadrosunda Tom Holland, Zendaya, Jake Gyllenhaal, Samuel L. Jackson, Jon Favreau gibi önemli isimler bulunuyor. İlk olarak Captain America : Civil War filminde gözüken karakterin daha sonrasında solo filmi gösterime girmişti ve pek çok olumlu ve olumsuz yorum almıştı.

Hollywood Reporter’ın yapmış olduğu habere göre 5 Temmuz tarihinde vizyona giriş yapan Spider-Man: Far From Home, bu hafta ile beraber ABD’de 333 milyon dolar, global pazarda da 672 milyon dolar hasılat ile toplamda 1,005 milyar dolar gelir elde etti. Bu muhteşem başarısı ile film Marvel’ın 1 milyar dolar barajını aşan 9. film olmayı başardı ve en çok hasılat yapan Spider-Man filmi olmayı başardı. 

Filmin ülkemizde ki getirisine bakacak olursak ilk haftasında 431.743 tarafından izlenen film, bu üç haftalık diliminde 784.890 kişi tarafından izlendi ve 14,5 milyon TL gelir elde etti.

Avengers: Endgame filminde yaşanan olayları sonrası dinlenmek için arkadaşlarıyla beraber Avrupa tatiline çıkan Peter Parker, yine düşmanlarla savaşmak zorunda kalıyor. Jake Gyllenhaal’ın hayat verdiği Mysterio ile işbirliği yapan Örümcek Adam beklenmedik sonuçlarla karşılaşıyor. 2 adet after credit sahnesine sahip olan Spider-Man: Far From Home’un, eleştirmenler ve izleyiciler tarafından oldukça beğenildiğini söyleyebiliriz.

n56fsWpz k6GPVeKe2BC3Q Vizyonda 3. haftasını geride bırakan film halen ülkemizde ve global pazarda beyaz perde ile buluşmaya devam ediyor. Bu tüm sürecin sonunda filmin 1,2 milyar dolar gelir elde etmesi bekleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler