Çarşamba, Nisan 24, 2024

Spotify Car Thing Araç İçi Eğlence Sistemi Resmi Olarak Tanıtıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Müzik akışı devi Spotify, yazılım destekli akış işiyle tanınıyor ancak şirket uzun süredir ilgili donanımı piyasaya sürmeye hazırlanıyor. ABD şirketinin piyasaya süreceği ilk donanım, Car Thing adlı bir araç içi eğlence sistemi oluyor.

Spotify Car Thing Arac Ici Eglence Sistemi Resmi Olarak Tanitildi 1

Spotify Car Thing, bu ayın başlarında Apple’ın iOS’unda belirli kodlarda yer almıştı ve hatta ilk olarak 2019 yılına kadar test edildi, ancak piyasaya sürülmedi. Şirket şimdi, en azından ABD pazarı için cihazın paketlerini çıkardı ve Spotify Premium abonelerini hedefliyor. Cihaz, nakliye dahil Premium aboneleri için ücretsiz olarak satışa sunuluyor.

Spotify Car Thing Arac Ici Eglence Sistemi Resmi Olarak Tanitildi 2

Car Thing, bir LCD panel dokunmatik ekrana sahip. Aynı zamanda kolayca kavranabilen büyük bir düğme bulunuyor ve navigasyon için kullanılıyor. Favori müziği, podcast’leri, çalma listeleri işlevlerini etkinleştirmek için üst ön ayarda eşit olarak dört düğme bulunuyor. Kullanıcılar, düğmeleri istedikleri gibi değiştirmeye karar verebiliyor. Akıllı cihaz ayrıca sesle kontrol özelliklerini de bünyesinde barındırıyor.

Spotify Car Thing Arac Ici Eglence Sistemi Resmi Olarak Tanitildi 3

Car Thing, Apple CarPlay ya da Android Auto gibi modern araç içi bilgi-eğlence sistemlerine sahip olmayan araçlar için tasarlandı. Cihazın boyutu 4,6 x 2,5 x 0,7 inç ve ağırlığı 96 gram olarak belirtiliyor. Cihaz, Bluetooth aracılığıyla kablosuz olarak, bir AUX veya USB kablosuyla bağlanacak biçimde ayarlanabiliyor, ancak araç stereo sistemine bağlanması gerekiyor.

Spotify Car Thing Arac Ici Eglence Sistemi Resmi Olarak Tanitildi 4 2

Spotify Car Thing’in perakende fiyatı 80$ olarak belirlendi. Ancak, şirket henüz satışa çıkacağı zamana ait bir zaman çizelgesi paylaşmadı. Ne yazık ki, yalnızca ABD’deki Spotify Premium aboneleri bu özellikten yararlanabiliyor. İleride diğer ülkelere de gelip gelmeyeceği konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler