Cuma, Nisan 26, 2024

Spotify Masaüstü Uygulamaları Artık Chromecast Desteğine Sahip

Paylaş

silkroad gaminggentr

9to5Google beyciğim tarafından yapılan bir habere göre, Spotify‘ın Mac ve Windows tarafındaki uygulamaları artık Chromecast cihazlara ses aktarımı yapabiliyor. Daha öncesinde Spotify’ın masaüstü uygulamaları Chromecast akışlarını denetleyebildi lakin doğrudan başlatma yapamadılar.

Bunun yerine Spotify Connect isimli özelliği kullanarak masaüstü uygulaması üzerinden kontrol edebilmek için iOS veya Android cihaz üzerinden Spotify uygulamanızı açarak Chromecast akışı başlatmanız gerekiyordu.

Masaüstü uygulamalarında Spotify Connect akışıyla aynı şekilde bir Chromecast akışı başlatabilirsiniz — arabirimin sağ alt kısmındaki “Cihazlar Kullanılabilir” düğmesini tıklatarak. Buradan, artık Google Cast’in yanı sıra Spotify Connect özellikli hoparlörleri de içeren akış aygıtlarınız arasında seçim yapabilirsiniz.

Yeni güncelleme ile geliyor

spotify muzik listesi
Spotify Masaüstü Uygulamaları Artık Chromecast Desteğine Sahip 2

Spotify’ın 1.1.38 sürüm numaralı masaüstü uygulama güncellemesi ile gelen özellik, kullanıcılar yıllardır şirketten talep ettiği bir yenilik. 2015 yılına kadar uzanan Spotify Topluluk forumlarında konular halen mevcut, aynı sene Google beyciğim buradan ilham alarak Chromecast Audio servisini başlatmıştı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler