Cumartesi, Nisan 27, 2024

Spotify, Premium Kullanıcı Sayısını 83 Milyona Yükseltti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son dönemin en popüler müzik dinleme hizmetlerinden birisi olan Spotify, kullanıcı sayısını gün geçtikçe arttırıyor. Tekel olma yolunda emin adımlar atan şirket; açıklanan finans raporu ile bizlere, Premium kullanıcı sayısının 83 milyona ulaştığını gösteriyor. Bu kullanıcıların büyük bir bölümünü, akıllı telefon kullanıcıları oluşturuyor. 

Hizmet, Giderek Güçleniyor

Günümüzde müzik dinlemek, fazlasıyla kolay hale geldi. Her ne kadar uygun görmesek de; korsan müzik sektörü aldı başını, gitti. 

Fakat korsancılığın bu kadar yayıldığı son yıllarda, legal yollarla müzik sunan belli başlı hizmetler ayakta kalmayı başardı. Spotify da bu uygulamaların başını çekenlerden biri.

Sunduğu kaliteli hizmet sayesinde servetini katlayan Spotify; açıkladığı finans raporu sayesinde, işini ne kadar iyi yaptığını bir kez daha gösterdi. 

70 Milyon Kişi Spotify Kullanıyor İÇERİK PNG min

Bulunduğumuz 2018 yılının ikinci çeyreğine ait olarak hazırlanan finans raporları kullanıcılarla paylaşıldı. Raporda birden fazla başarının olduğunu söyleyebiliriz fakat bunlardan en önemlisi, tabii ki Premium kullanıcı sayısındaki artış. 

Spotify‘a belli bir ücret karşılığında Premium ile üye olan kişi sayısı, Ocak ayında 70 milyondu. Bugün yayınlanan 2. çeyrek raporuna göre, bu sayı tam 80 milyona ulaştı. Öte yandan; Spotify uygulamasını ücretli ve ücretsiz olarak kullanan kişi sayısının da 180 milyondan fazla olduğunu görüyoruz.

Bir uygulama için para ödemeyi kolay kolay göze alamıyoruz. Eğer para ödeyeceksek, haklı olarak iyi bir hizmet almak istiyoruz. Açıklanan rapordan dolayı, Spotify‘ın kaliteli bir hizmet verdiğini hepimiz tahmin edebiliriz. 

Öte yandan söz konusu uygulama, en yakın rakibi olan Apple Music’i de geride bırakmış görünüyor. Nisan ayında paylaşılan bilgilere göre Apple Music, toplamda 40 milyon kişi tarafından ücret ödenenerek kullanılıyordu.

Bilmeyenler İçin, Spotify Nedir?

Spotify, 2008 yılı itibarı ile dünyanın pek çok ülkesinde aynı anda hizmete açılan bir çevrimiçi müzik dinleme platformudur. 

Uygulama, 2014 yılının Eylül ayında ülkemizde de kullanıma açılmıştır. O günden bu güne Türkiye’mizde fazlasıyla tutulmuş ve adını her geçen gün duyurmaya devam etmiştir. 

Müzik dinleme hakkını tamamen yasal yollarla sunan uygulama, en çok akıllı telefonlar üzerinden kullanılmaktadır. 

Kişiler; uygulamayı kısıtlı şekilde ücretsiz olarak kullanabildiği gibi, aylık 14 TL ödeyerek satın aldıkları Premium hizmeti ile birlikte de kullanabilirler. 

Bu ücreti neden ödeyelim derseniz; Spotify Premium sayesinde müzik indirebileceğinizi, reklamları engelleyebileceğinizi ve sınırsız atlama hakkına sahip olabileceğinizi söyleyebiliriz.

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler