Salı, Nisan 23, 2024

Spotify’dan Kreatif Bir Hamle: Spotify Kids

Paylaş

silkroad gaminggentr

Pilot bölge İrlanda’da başlatıldı; Tüm dünyanın büyük bir zevk ile kullandığı çevrimiçi müzik servisi Spotify, Spotify Kids adını verdiğini yeni bir uygulama ile çocukların müzik keşfetmesi ve dinlemesi için güvenli bir alan sağlamayı ve sonunda ebeveynlerinin Keşfetteki çalma listelerinden “Baby Shark”ı çıkarmalarını amaçlıyor.

Bugün İrlanda’da başlatılan uygulama, Spotify’da editörler tarafından küratörlüğünü yapmış yaklaşık 6.000 parça yer alıyor. “Küçük Çocuklar” için odaklanan uygulama, Disney film müziklerini, dinazorlarla ilgili şarkıları ve çocuk hikayeleri gibi içerikler ile sınırlandırılmış olacak.

Ebeveynler uygulamayı “büyük bir çocuğa” göre ayarladılarsa; Taylor Swift, Ariana Grande ve Bruno Mars gibi sanatçılardan pop hitleri barından içerikler ile karşılaşacaklar.

Comp 2 Browse 2 .png

Spotify editörleri, bu uygulama için uygun olup olmadığını belirlerken bir şarkının sahte dil içerip içermediğinden daha fazlasını arıyor. Mesela silahlara ve şiddete yapılan atıflar da diskalifiye edici olabilir. Şarkı seçimleri bölgelere göre de değişecektir, editörler her alanda neyin popüler olduğuna bağlı olarak farklı çalma listeleri oluşturuyor.

Fiyatlandırma

Uygulama, ABD’de ayda 14,99 ABD doları (veya İrlanda’da ayda 14,99 €) tutarında bir Spotify Premium Aile aboneliği gerektiriyor. Bunun nedeni kısmen Spotify Kids’in reklam göstermemelerinden kaynaklanıyor, bu da dinleyicilere özel bir özellik. Her çocuğun hesabı, aile planı kapsamında izin verilen toplam altı hesaptan birine dahil ediliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İçindekiler

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler