Perşembe, Mart 28, 2024

Spotify’ın Ücretli Abone Sayısı Belli Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Popüler müzik dağıtım şirketi olan Spotify, 2019’un ilk çeyreğine dair verileri paylaştı. Paylaşılan bu verilere göre Spotify aylık 100 milyondan fazla ücretli abone sayısına ulaşmış durumda.

7 Ekim 2008’de kullanıcılarla buluşan ve 78 farklı ülkede faaliyet gösteren Spotify, kütüphanesinde 40 milyondan fazla şarkıyı barındırıyor. Firma ücretli abone sayısını 100 milyona çıkarırken, ücretsiz hizmetini de kattığımız da 217 milyon aktif kullanıcı ile en yakın rakibi olan Apple Music ile arasındaki farkı katlamaya devam ediyor.

Bu yılın başında 2018 yılının son dönemine dair verilerini açıklayan şirketin 87 milyon aktif kullanıcısı bulunuyordu. Bugün açıklanan verilerle beraber Spotify’ın aradan geçen bu 3 ayda 13 milyon ücretli abonelik daha kazandığı görülüyor.

Ücretsiz kullanan kişilerin verisine bakıldığında ise 2018’in son çeyreğinde 113 milyondan fazla kişinin bu ücretsiz sürümü denediği görülüyor. Yeni verilere bakıldığında ise Spofity 104 milyon aktif kullanıcı arttırmayı başarmış.

spotify 1

Her ne kadar firma büyük bir büyüme gösterse de bu üç aylık dönemde 158.3 milyon dolar zarar ettiğini açıkladı. Fiyatlandırılmaya bakıldığında ise yurttışında 9.99 dolar gibi bir fiyatla satışa sunulan premium üyelik ülkemizde ise 13.99TL gibi bir fiyatlandırmaya sahip. Ülkemizdeki üniversite ögrencilerini de unutmayan Spotify güzel bir indirimle 6,99TL‘den premium hizmeti sunuyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler