Cuma, Nisan 26, 2024

Starbucks, Çin’deki 2,000 Şubesini Kapatıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Starbucks, personellerin sağlığını korumak ve hükümetin koronavirüsü tutma çabalarını desteklemek için Çin’deki satış noktalarının yarısını kapattı.

Kahve dükkanı zinciri, hızla genişleyen enfeksiyonun finansal performansını etkileyebileceği konusunda uyardı. Starbucks’ın Çin’de yaklaşık 4.300 adet şubesi mevcut durumda ve bu da şirketin ABD dışındaki en büyük pazarı olmasını sağlıyor. Virüsten ölüm sayısı 130’un üzerine çıktı ve yaklaşık 6.000 doğrulanmış enfeksiyon mevcut.

Starbucks CEO’su Kevin Johnson, firmanın “çok dinamik bir duruma yöneldiğini” dile getirdi. Firma, Wall Street analistlerine, beklenenden daha iyi bir ilk çeyrek performansından sonra yıllık kar tahminlerini yükseltmeyi planladığını ancak virüs nedeniyle projeksiyonlarını değiştirmeye karar verdiğini söyledi.

Starbucks, Çin’deki ilk mağazasını Ocak 1999’da açtı. Çin satışları Starbucks’ın küresel gelirinin yaklaşık% 10’unu oluşturuyor ve bu da ülkeyi en önemli küresel büyüme motoru haline getiriyor.

Diğer şirketlerde benzer davranışlar sergilemeye başladı

Kahve zinciri devinin yaptığı bu hareket, küresel şirketlerin ölümcül virüsün yayılmasından kaynaklanan büyük zorlukları gayet güzel bir biçimde vurguluyor. Apple CEO’su Tim Cook, şirketinin önümüzdeki çeyrek için tahminlerini bulanıklaştıran koronavirüs salgınını “yakından izlediğini” söyledi.

Teknoloji devi, Çin’de sınırlı seyahat ve mağaza çalışma saatlerini azaltırken, tedarikçi fabrikaları beklenenden daha uzun süre kapalı kalıyor. Bu haftanın başlarında Facebook, personellerine Çin’e seyahat etmekten kaçınmasını söyleyen ilk büyük ABD şirketi oldu. Sosyal medya devi, çalışanlarını korumak için “çok dikkatli olun” dedi.

Diğer küresel şirketler seyahat kısıtlamaları getirdiler ve otomobil üreticileri personellerine ülke dışına çıkarmaya başladı. Toyota Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Çin’deki üretim tesislerinin koronavirüse yanıt olarak 9 Şubat’a kadar kapalı kalacağını söyledi. Japon otomobil üreticisi, kapanışların Çinli yetkililer tarafından getirilen nakliye kilitlenmelerine uygun olduğunu ve şirketin tedarik zincirini değerlendirdiğini söyledi.

Yüzlerce yabancı vatandaş, salgının merkez üssü olan orta Çin kenti Wuhan’dan tahliye edildi.

Avrupa Komisyonu Fransa’dan gelen bir talep üzerine Avrupalı ​​vatandaşların ülkelerine geri gönderilmesine yardımcı olacağını açıklarken, uçuşlar Japon ve ABD vatandaşlarıyla şehri terk etti. Aynı zamanda Çin’deki şirketler, ölümcül virüsün yayılmasını yavaşlatmak için personele evden çalışmalarını tavsiye etti.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler