Cuma, Nisan 19, 2024

Microsoft, İnsan Sağlığını İyileştirmek için ‘AI for Health’ Programını Başlatıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft bugün, tüm dünyadaki insanların ve toplulukların sağlığını iyileştirmeye odaklanan yeni AI for Health (AI: Yapay zekâ “Artificial intelligence”) programının başlatıldığını duyurdu. Bu “Sağlık için Yapay Zeka” beş yıllık hayırseverlik programının bir parçası olarak Microsoft, sağlıkla ilgili bu alanlarda çalışan kâr amacı gütmeyen kuruluşlara, araştırmacılara ve kuruluşlara olanak sağlamak için 40 milyon dolar yatırım yapacak:

Yapay Zeka neler yapacak?

  • Keşif arayışı: Hastalıkların önlenmesi, teşhisleri ve tedavisini ilerletmek için tıbbi araştırmaların hızlandırılması.
  • Küresel sağlık bilgileri: Küresel sağlık krizlerine karşı korunmak için ortak sağlık ve uzun ömürlülük anlayışımızı artırmak.
  • Sağlık eşitliği: Sağlık eşitsizliğinin azaltılması ve yetersiz hizmet alan nüfusun bakım hizmetlerine erişiminin iyileştirilmesi.
  • Araştırma yetenekleri: Veri işbirlikçileri ve farklı gizlilik dahil olmak üzere temel araştırma yeteneklerini desteklemek.

Teknolojinin, az gelişmiş ülkelerde araştırmayı ilerletmede ve sağlık hizmetlerine erişimi iyileştirmede önemli bir rolü vardır. Bence Microsoft acil sağlık sorunlarını çözmede teknolojisiyle eşsiz bir fırsata sahip.

Microsoft konu hakkında şunları söyledi:

“Sağlık için Yapay Zeka programı, tıbbi keşif için daha fazla araştırma yapmak, küresel sağlık anlayışlarını ortaya çıkarmak ve yetersiz hizmet alan nüfus arasında sağlık hakkını artırmak için Microsoft’tan en iyi yapay zeka araçlarımızı ve teknik uzmanlığımızı kullanan işbirlikleri yoluyla çalışacak”

Konu hakkında Microsoft’un yayımladığı makaleyi okuyabilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler