Perşembe, Nisan 25, 2024

Steam China Yayınlandı! Peki Kaç Oyun Var?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçen hafta Valve ile Çinli yetkililer bir araya gelmiş ve özel bir Steam sürümü için anlaşmaya varmıştı. Steam China olarak isimlendirilen ve Çin’e özel olarak olarak yayınlanan bu platform ise tam bir hayal kırıklığı oldu.

Çünkü şöyle bir durum var ki platformda sadece 53 adet oyun var. Saymaya kalksanız 10 dakika da oyunları sayarsınız. 🙂

Steam China için katı kurallar uygulanacak

Çin, içine kapanık olan bir ülke. Çoğu sosyal medya uygulaması ya da site yasaklı. Haliyle Steam’in olduğu gibi bir platformla Çin özel sürümü beklenemezdi. Bunun için platformda sadece 53 oyun olması çok şaşırtıcı bir durum değil.

Peki popüler bir oyun var mı derseniz o da yok diyeceğim. Sadece CS:GO ve DOTA 2 oyunlarının sunulduğunu gördük. Üstelik bundan sonra gelecek olan oyunların da Çinli yetkililerden izin alması gerekiyor. Yani anlayacağınız bu platformun gelişmesi biraz zor gibi gözüküyor. Hadi diyelim ki oyun sayısı arttı ve kurallara uyan oyunlar geldi.,

Steam China

Buna rağmen durum çok değişmeyecek çünkü forum ve yorum sayfaları da yok. Yani Steam China tam anlamıyla sınırlandırılmış bir platform olacak. Valve bu şekilde ne kadar dayanacak onu da göreceğiz. Belki ilerde farklı anlaşmalar yapılır ama bu durumda zor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

1 Yorum

  1. Bence böyle daha güzel hem sadece Çinli oyuncular var ve hile kullanmak yasak Steam Türk olsa diyeceğim de ertesi günü Steam Türk de nasıl hile kullanılır diye video atarlar .

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler