Cuma, Mart 29, 2024

Steam Deck Tanıtıldı: Nintendo Switch Rakibi Oyun Konsolu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bir zamanların vazgeçilmezi PSVita’yı hatırlatan ve Nintendo Switch’e rakip olan Steam Deck resmi olarak duyuruldu. Oyun pazarlama devi Valve tarafından geliştirilen Steam Deck, bir çok oyunu içerisinde barındırabilen ve çok iyi bir biçimde çalıştırabilen bir avuç içi oyun konsolu.

El bilgisayarı olarak adlandırılan bu konsol, bu zamana kadar gördüğünüz ve deneyimlediğiniz en iyi oyun gücünü olduğunu savunuyor. 7″ (inç) çoklu parmak desteğine sahip dokunmatik ekran, Steam Kontrolcüsü’nde gördüğümüze benzer izleme dörtgenleri ve ekstra kıpırdatıcı daldırma ve oyun için jiroskopik kontroller ile Steam Deck, 349 Sterlin başlangıç ​​fiyat etiketine sahip.

2,4-3,5 GHz AMD Zen 2 CPU ve AMD GPU’nun yanı sıra Steam Deck, iki boyutlu oyunlar oynarken 8 saate kadar maksimum pil ömrü için 40 watt-saat pile veya çoğu oyun için “birkaç saatlik oyun süresine” sahip olacak. Elde taşınabilen bilgisayar olarak nitelendirilen cihaz, Nintendo Switch’e benzer bir USB-C bağlantı noktasına ve cihazı televizyonunuza takmanıza olanak tanıyan yeni duyurulan OLED model ekrana sahip.

Bluetooth bağlantısı ve USB-C bağlantı noktası olmasına rağmen, Steam Deck, her türlü oyun aksesuarını destekleyecek, böylece istediğiniz oyun ekipmanları ile her zaman oynayabilirsiniz.

Steam Deck’in 64 GB depolama alanına sahip sürümü için 349 Sterlin fiyat etiketi belirlendi ve Aralık 2021’de gönderime başlaması bekleniyor. Elde taşınır cihaz ayrıca 256 GB NVMe depolama alanıyla 459 Sterlin veya 512 GB NVMe depolama alanı ve “özel sanal klavye teması” için 569 Sterlin fiyat etiketinde ön satışlara mevcut.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler