Cuma, Nisan 19, 2024

Steam İndirim Kurallarını Değiştirdi! Yeni Sistem Nasıl Olacak?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Epic Games’in durdurulamaz yükselişi, Steam’i harekete geçirmeye başladı. Oyun devinin aksayan yönlerinden başlayarak bazı değişikliklere adım atmaya başladığını görüyoruz. İlk adım ise Steam indirim kuralları konusunda geldi.

Aslında Steam bu konuda başarılı bulunan platformlardan birisi. Kış indirimleri, yaz indirimleri gibi dönemler var ve çok iddialı oyunlar çok düşük ücretler karşılığında alınabiliyor. %90 indirimleri bile görüyoruz.

Bu dönemler dışında da geliştiricilerin ya da yayıncıların dönem dönem oyunlarında yaptığı indirimler var. İşte sorun da tam olarak bu kısımda karşımıza çıkıyordu.

Platform indirim yapılan oyunları daha çok öne çıkardığı için bazı geliştiriciler oyunlarda çok küçük miktarda indirimler yapıyor ve oyunlarını öne çıkarmaya çalışıyordu. Mesela bir oyunda %1 indirim yapılıp bu oyun biraz daha öne alınabiliyordu.

İşte yeni kurallar, bu konuda yaşanan fırsatçılığın önüne geçmiş olacak. Bir geliştirici ya da yayıncı oyununda indirim yapıyorsa, gerçekten indirim yapmış olacak.

Kaçırmayın: Street Fighter 6 için İlk duyuru Geldi 

Steam İndirim Kuralları Nasıl Olacak?

Bunu maddeleyerek anlatmamız çok daha doğru olacaktır. Zira rahat okunması istiyorum.

  • Bir kere geliştiriciler ya da yayıncılar artık oyunlarda minimum %10 indirim yapabilecek. %1-2 indirim dönemi sona erdi.
  • İki indirim arasındaki süre 28 gün olarak güncellendi. Yani indirim süresi bittiğinde, aynı yapımı tekrar indirime sokmak için minimum 28 gün beklemek gerekecek. Eskiden bu süre 6 aydı.
  • Devam eden promosyonlar için fiyat değişiklikleri yapılamayacak. Güncellemeler olmayacak. Sürprizlerden kurtulacağız.
  • Ürünlerde maksimum olarak yapılacak indirim %90 seviyesinde olacak. Üstü indirim kabul görmeyecek.
  • Steam etkinliklerindeki indirimler bu 28 günlük süre kuralından muaf olacak. Kış indirimleri, yaz indirimleri gibi etkinliklerden söz ediyoruz.
  • Özel indirim olarak geçen bu indirimler 2 haftadan uzun süre devam edemeyecek. 1 günün altında da olmayacak.

Steam indirim kuralları

Steam indirim kuralları bu şekilde düzenlendi. İşi bir rayına oturtacağı kesin. İndirimler için yeni kuralların 28 Mart sonrasında geçerli olduğunu göreceğiz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler