Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Steam’de Zam Rüzgarı Başladı! Fiyatlar Artıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dolar kurunda yaşanan değişiklikler, sürekli dalgalanmalar derken oyun dünyası da bu durumdan etkilenmeye başladı. En son Steam cephesinde, dolar kuru nedeniyle fiyat artışları yaşanacağı konusunda iddialar gündeme gelmişti. Görünen o ki iddialar yavaş yavaş gerçek olmaya başladı. Zira popüler birkaç oyunun fiyatına zam geldi.

Steam Zamları Başladı!

Tüm iddialara karşın şu an için genel bir zam yok gibi gözüküyor. Popüler birkaç oyunun fiyatında dikkat çeken değişiklikler var.

Bu oyunlardan birincisi Elden Ring. Kısa süre önce 699 TL fiyatla satışa sunulan oyun şu sıralar %43 zamla beraber 999 TL seviyesine çıkmış durumda. Eğer Elden Ring Deluxe Edition paketini alacak olursanız, bu durumda %44 seviyesinde bir artışla beraber 1.299 TL ödemeniz gerekiyor. Deluxe Edition paketinin fiyatı zamdan önce 899 TL olarak karşımıza çıkmıştı.

Steam

Fiyatları dikkat çeken diğer oyun ise The Last of Us Part I. Oyun zamdan önce 599 TL’ye fiyatla satılıyordu. Bu son zamla beraber fiyat 1.099 TL olarak karşımıza çıktı. %83 zamla beraber iddialı bir fiyat artışı ile karşı karşıyayız.

Zamları dikkat çeken son oyun ise Ratchet & Clank Rift Apart oyunu oldu. Yine çok kısa süre önce oyunun 599 TL gibi bir fiyatla satışa sunulduğunu görmüştük. %83’lük bu zam sonrasında oyunun fiyatı 1.099 TL oldu.

 

Steam zamları bir hayli dikkat çekici bir seviyede. Zamların genele yayılıp yayılmayacağı ise net değil. Şimdilik popüler oyunlara tek tük zamlar geliyor gibi gözüküyor. Ama ileride ne olur bilemiyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler