Salı, Mart 19, 2024

SteelSeries Arctis 1 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında bugün, SteelSeries Arctis 1 oyuncu kulaklığı incelemesi gerçekleştiriyoruz.

Oyuncu ekipmanı denince aklan gelen ilk firmalardan olan SteelSeries, çok sevilen oyuncu kulaklığı ailesi Arctis için en yeni ürününü duyurdu. Arctis 1 adı ile satışa sunulan yeni kulaklık, giriş seviyede etkili performans arayan oyuncular için önemli bir alternatif oluyor. Peki kulaklık bizlere neler sunuyor, incelememizde öğreniyoruz.

Sadelik, Şık Şekilde Devam Ediyor

SteelSeries Arctis 1, görüntü itibari ile Arctis serisini tam olarak yansıtabilen, aynı tasarım diline sahip şık bir kulaklık konumunda. Mat siyah rengi ve ayrıntılardan kaçınılmış sade tasarım, şekil itibari ile seriyi pekiştirirken, model bazında da giriş seviyesi mottosunu koruyor. 

SteelSeries Arctis 1

Kulaklığın alıştığımız turuncu-beyaz tasarımlı kutusunu açtığımızda Arctis 1; tak çıkar mikrofon, 3.5mm jack girişini mikrofon ve kulaklık olarak ikiye ayıran bir ek kablo ve çeşitli kullanım belgeleri ile karşılaşıyoruz. Kutu içeriği, giriş seviyesi bir kulaklık için oldukça yeterliyken ek bir jack kablosu, pozitif olarak dikkate değer bir detay konumunda.

SteelSeries Arctis 1 İncelemesi 008

Arctis 1 oyuncu kulaklığı, genel tasarım kanadında bahsettiğimiz gibi sade bir şıklık sunuyor. Tasarımın bu denli sade olması, elbette gaming ürünlerde gördüğümüz kaslı ve ışıklı tasarımların dışında kalıyor. Bu durum, aslında gaming tarafında olumsuz görünebilecek bir tasarım dili sunuyor gibi görünse de, detaya inildiğinde kulaklığın her yerde uyumlu kullanımının desteklenmesinin amaçlandığını görüyoruz.

SteelSeries Arctis 1 İncelemesi 013

Yani bu sade tasarım dili esasen; kulaklığı hem evde bilgisayarda oyun amaçlı kullanımını hem de seyahat halinde mobil müzik film vb. amaçlı kullanılabilirliğini arttırıyor. Dolayısı ile kulaklık, her ne kadar oyuncu kulaklığı olarak sunuluyor olsa da, çok çeşitli kullanım senaryolarına uygun bir stil ile geliyor.

SteelSeries Arctis 1 İncelemesi 018

SteelSeries Arctis 1, her iki kulak pedinde SteelSeries markasını konumlandırıyor. Herhangi bir RGB ya da düz aydınlatma içermeyen bu tasarımda sol kulak pedinin üzerinde ses arttırıp azaltmaya yarayan tekerlek, mikrofonu kapalı açık konumda kullanmaya imkan veren bir anahtar ve de mikrofon bağlantısı için gerekli jack yuvası bulunuyor. Sağ kısım ise tamamen boş durumda.

SteelSeries Arctis 1 İncelemesi 014

Kulaklık, kullanıma geçirildiği andan itibaren kulakları tam kapatan ve kafayı iyi bir şekilde saran güçlü bir izolasyon sunuyor. Çelik ile güçlendirildiğini gördüğümüz ayarlanabilir kemer, istenilen baş yüksekliği için ideal ayarlamalara olanak tanıyor ve kullanım dışı anlarda pedler içeri bakacak şekilde döndürülebiliyor. Bu noktada kulaklığı boynunda açık saklamak istemeyenler için oldukça ergonomik bir yapı gözlemliyoruz.

SteelSeries Arctis 1 İncelemesi 09

Kulaklıkta kullanılan yastıkların da nefes alabilen yumuşak malzemeden imal edildiğini aktaralım. Kulağı yormayan ve terlemelere karşı normal kulaklıklara göre daha iyi bir koruma sunan bu yastıklar, profesyonel sporcuların kullandığı özel forma kumaşları ile sargılanmış.

SteelSeries Arctis 1 İncelemesi 015

Tak Çıkar Mikrofon, Tüm Platformlarda Tam Destek

SteelSeries Arctis 1, sadeliği hem tasarım hem teknik detay noktasında destekleyen bir kulaklık olmuş. Her ortam ve cihaz için kullanışlı şık bir tasarım sunan kulaklıkta mikrofon detayı da unutulmamış. Bu noktada tak çıkar bir mikrofon ile seyahat tipi kullanımlara çok daha uyumlu hale getirilen kulaklık, tamamen kullanıcının isteği doğrultusunda mikrofonlu ya da mikrofonsuz kullanıma uygun şekil alabiliyor.

SteelSeries Arctis 1 İncelemesi 006

Arctis 1’in teknik taraftaki özelliklerine baktığımızda ise oldukça güçlü bir donanım görüyoruz. Arctis serisine yakışır bir performans sunan bu kulaklıkta SteelSeries, Arctis 3 modelinde gördüğümüz 40mm neodimyum sürücüleri kullanıyor. Temiz tiz ve tok bass sesler sunan bu sürücüler, 100dB hassasiyet ve 32 ohm empedans üretiyor. Frekans aralığında da 20 ile 20.000 Hz arası frekans üreten kulaklık, ses üretiminde %3’den daha az bir bozulma vaat ediyor.

SteelSeries Arctis 1 İncelemesi 011

Esasen deneyimlerimiz, kulaklığın ses noktasında gerçekten başarılı işlere imza attığını gösteriyor. Elbette sanal 7.1 ses deneyimi kulaklıkta mevcut değil ancak SteelSeries, Windows 10 üzerinde varsayılan olarak gelen Windows Sonic Sanal Saran 7.1 ses desteğini sağlıyor. Bu noktada kulaklık, Windows ile entegre çalışabilen bir sanal 7.1 deneyimi sağlayabiliyor.

SteelSeries Arctis 1 İncelemesi 017

Öte yandan mikrofon kanadında da bildiğiniz gibi SteelSeries, Discord onaylı güçlü mikrofonlar tercih ediyor. Her ne kadar bu modelde Discord onayı bulunmasa da, çift yönlü gürültü engelleme özelliği ile pürüzlerden arınmış bir ses deneyimi elde edebiliyorsunuz. Mikrofonun sunduğu tepki 100 ile 10.000 Hz frekans aralığındayken, hassasiyet bazında değer -38dB seviyesinde. Performans noktasında ise mikrofonun sert harflerde patlamalar yakaladığını yine de genel ortalamanın üzerinde bir kayıt deneyimi sunduğunu belirtelim.

SteelSeries Arctis 1 İncelemesi 010

Arctis 1 kulaklığın son önemli detayının çoklu platform desteği olduğunu eklemek isteriz. Tasarımsal anlamda tüm kullanım senaryoları için uygun bir dil tercih eden SteelSeries, teknik destekte de PC; PS4, Xbox One, Switch, iOS, Android ve Mac cihazlar için tam destek sunuyor ve her iki alanı güçlü şekilde kombinliyor. Eksik görülebilecek ancak sorun teşkil etmeyen tek ayrıntının yazılım desteğinin bulunmaması olduğunu hatırlatalım.

Hocanın Yorumu

SteelSeries Arctis 1, hem dahil olduğu Arctis ailesine hem de hitap ettiği kullanıcı kitlesine tam çözüm sunan önemli bir giriş modeli konumunda. Yüksek ayrıntı ve tasarımsal detaylardan tamamen soyutlanarak hazırlanan bu sade ve şık oyuncu kulaklığı, sadece oyuncu kulaklığı olmaktan çok her alanda kullanıma hazır bir ekipman görevi görüyor.

editör onaylı tavsiyeli fiyat performans ödül

Dolayısı ile her açıdan ihtiyaçları yeterli şekilde karşılayabileceğini düşündüğümüz SteelSeries Arctis 1 modeli, tavsiye ettiğimiz fiyat/performans ürünleri arasında kendini gösterebilen bir konuma sahip. Ülkemizde çeşitli e-ticaret siteleri üzerinde 400 TL bandında satılan Arctis 1, giriş seviyesinde kaliteli bir kulaklık arayan takipçilerimize önerimizdir.

İnceleme yazısını burada sonlandırırken, ürün hakkında görsel ve işitsel bilgi alabileceğiniz inceleme videosunu aşağıda sizler ile paylaşıyoruz. Görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşmaktan çekinmeyin, yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

5 YORUMLAR

  1. Sabah bimden aldım çok kaliteli kullanışlı fırsatçılara şans vermeyin 350 liraya satıldı bimde 500 liraya koymuşlar sakın sakın almayın. Çok rahat kulaklık

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler