Perşembe, Nisan 25, 2024

Suudi Arabistan Prensi, Jeff Bezos’un Telefonunu Hacklediğini İddia Ediyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

The Guardian tarafından yapılan yeni bir rapora göre Amazon‘un aktif CEO’su Jeff Bezos, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman’ın Bezos’un WhatsApp’ını hedef alıp başarılı bir operasyon yürütmesi sonucunda hacklendi.

Dijital adli tıp analizinin sonuçlarına değinen The Guardian, Mayıs 2018 tariihinde gerçekleşen hack işleminin Bezos’un kişisel cep telefonunda bilinmeyen içerikleri hedef aldığını belirtiyor.

The Guardian’ın değindiği rapora göre, Bezos ve Suudi Arabistan Veliahtı WhatsApp üzerinden dostane bir biçimde mesajlaşıyordu. The Washington Post tarafından yapılan habere göre, Cuma günü prömiyeri gerçekleştirilen The Dissident isimli belgeselde Bezos’un telefonuna gönderilen videonun Mayıs 2018 tarihinde keşfedilen WhatsApp güvenlik zafiyetinden yararlanılarak Pegasus casus yazılımını enjekte edildiği belirtiliyor.

Suudi tahtının varisi olan Prens Muhammed, geçen yıl Suudi gazeteci Jamal Khashoggi’nin öldürülmesiyle ilgili tartışmalara karışmış ve ülkesinin insan hakları sicili yüzünden artan bir isyanla karşı karşıya kalmıştır.

Suudi Arabistan elçiliği yalanladı

Suudi Arabistan’ın Amerika Birleşik Devletleri büyükelçiliği The Guardian’ın haberini yalanlayan bir tweet’te şunları dile getirdi:

“Basında, Bay Jeff Bezos’un telefonunun hacklenmesinin arkasında Krallığın olduğunu öne süren son haberler saçma. Tüm gerçekleri ortaya çıkarabilmek için bu iddialar hakkında soruşturma çağrısında bulunuyoruz.”

Amerika Birleşmiş Devletleri Suudi Arabistan Elçiliği

Bezos, konu hakkında soruşturma başlattı

İddia edilen olay, Bezos’un kişisel verilerinin bir yıldan daha kısa bir süre sonra ihlal edilmesi nedeniyle özellikle dikkat çekicidir. Şubat 2019’da Bezos, National Enquirer’ı bir bomba medyum yazısında, yüksek profilli evlilik dışı ilişkisinin ayrıntılarını ortaya çıkaran kısa mesajlar ve çıplak fotoğraflarla şantaj yapmaya çalışmakla suçladı.

Bir ay önce tabloid gazetesinde yayınlanan meselenin raporları, kendisinin ve uzun zamandır karısı MacKenzie Bezos’un neden Jeff’den boşandığını nasıl ele geçirildiğini keşfetmek için bir araştırma ekibi kurmasına yol açtı.

Bezos’un güvenlik şefi Gavin de Becker, daha sonra Suudi hükümetinin bilgi edinmede rol oynadığını öne sürdü ve de Becker, Suudi hükümetinin Ulusal Enquirer’ın hikayesi için bir kaynak olması olasılığını da arttırdı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler