Cuma, Mart 29, 2024

Swift Playgrounds Sonunda Mac için Kullanılabilir!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple, Swift dili ile programlamayı öğrenmenize yardımcı olmak için Swift Playground uygulamasını Mac platformuna getirdi. Şirket ilk olarak 2016 yılında iPad için uygulamayı programlamayı öğrenmeleri için iPad’de başlattı.

9to5Mac tarafıdan belirtildiği üzere uygulama, geliştiricilerin Mac ve iPad için bir uygulama yazmalarını kolaylaştırmak için Apple Catalyst programı dahilinde geliştirilmiştir.

Apple beyciğimize göre, bahsi geçen Swift Öğrenme programının ele aldığı asıl kitle programlamaya dair herhangi bir bilgisi olmayan kişileri içeriyor. Şirket tarafından verilen açıklamada şunlara yer verildi:

Swift Playgrounds hiçbir kodlama bilgisi gerektirmez, bu yüzden on iki ila yüz on iki arasında başlayan öğrenciler için mükemmeldir. Tüm zaman boyunca Apple tarafından oluşturulan ve günümüzün en popüler uygulamalarının çoğunu oluşturmak için profesyoneller tarafından kullanılan güçlü bir programlama dili olan Swift’i öğreniyorsunuz. Mac ile iPad arasında geçiş yaparken yazdığınız kod sorunsuz çalışır.

Şu anda mevcut olarak Swift programlama dili ile kodlamayı öğrenmek için Xcode programını indirmek gerekiyor. Apple’ın Mac platformuna taşıdığı Swift Playgrounds ise eğer Swift diline ve programlamaya yeni başlıyorsanız siz ve sizin gibi ilk kişiler için programlamayı daha kolay hale getirir.

Swift Playground uygulaması, bilgisayar programlama kavramlarını tanımak için çoğunlukla hazır ve yaygın olarak kullanılan kod snippet’lerinin sürükle ve bırak eylemini kullanır. Catalyst projesi nedeniyle Mac ve iPad’de tek bir dosya da kullanabilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler