Salı, Nisan 23, 2024

Tarayıcınızda Orijinal Minecraft’ı Nasıl Oynarsınız ?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Minecraft 10 yılı aşkın devam eden açık-dünya, yaratıcı ve bir macera oyunudur. Minecraft tüm platformlarda oynanabilir hale geldikten sonra Mayıs 2019 da Mojang tarafından web platformu için Minecraft Classic’i yayınladı.

Minecraft Classic uzun yıllardan beri vardı ama sadece Windows, Mac ve Linux’ta bulunuyordu ve Java gerektiriyordu. Mojang, 2019 Mayıs ayında Minecraft Classic’i web üzerinden indirmeden ücretsiz oynayabilir hale getirdi.

minecraft

Tarayıcıdan Minecraft’a Nasıl Ulaşırım ?

Minecraft Classic oynamak için web tarayıcınızı Minecraft Classic web sitesine yönlendirmeniz yeterlidir. Hemen bir dünya oluşturmaya başlayacaktır ve oyununuz oluşturulduktan sonra arkadaşlarınızla paylaşabileceğiniz bir bağlantı da verecektir.

Arkadaşlarınızla birlikte oynamak istiyorsanız, sunucu bağlantısını arkadaşlarınızla paylaşın ardından bir kullanıcı adı oluşturun ve Minecraft‘ı oynamak için Start düğmesine tıklayın.

Kontroller basit: Farenin sağ tuşu ile blok koyma veya kırma olayını seçin ardından sol tuş ile blok koyma ve kırma işlemini yapabilirsiniz, kalan diğer kontroller ise normal Minecraft ile aynıdır.

İlan

Minecraft Classic’te Yapabilecekleriniz ve Yapamayacaklarınız

Adından da anlaşılacağı gibi Minecraft Classic, 2019’da ki Minecraft gibi değil 2009’da olduğu şekilde tasarlanmış oyundur yani çoğu özellikler yoktur.

Minecraft Classic yalnızca Yaratıcı modda oynayabilirsiniz. Oyununuzu kaydetmenin bir yolu da yok ve en fazla dokuz arkadaşınızı oyuna davet edebilirsiniz. Bence eğlenmek için yeterli arkadaş.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

8 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler