Çarşamba, Mayıs 8, 2024

Tarihin En Beğenilmeyen 6 Telefonu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bundan yaklaşık 10 yıl önce tarihte ilk kez akıllı telefon adını duymaya başladık ve zaman ilerledikçe “telefon” teriminin yerini “akıllı telefon” aldı. Bizde bu yazımızda şimdiye kadar üretilmiş en kötü akıllı telefonları derledik.

1. BlackBerry Strom

Dokunmatik ekranlı telefonlar yaygın bir şekilde kullanıldığı zamanlarda BlackBerry’de ürün yelpazesine dokunmatik ekranlı bir telefon eklemeyi düşündü ve bunun üzerine Storm modelini piyasaya sürdü.

Ancak bu telefon aşırı derecede geç cevap veren dokunmatik bir ekrana, kısa pil ömürlü bir pile ve oldukça hantal, eski bir yazılıma sahipti. 2008’de 1 milyon adet satmasına rağmen çoğu BlackBerry Strom kullanıcısı cihazları iade etti.

s l640

2. HTC Thunderbolt

HTC Thunderbolt modeli, ilk kez gerçek LTE (4G) teknolojisini kullanan telefon olması ile tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Geniş bir ekrana, güncel Android yazılımına sahip olması ne yazık ki cihazı yeterince iyi yapamadı.

4G ile övünen cihaz ironik bir şekilde LTE ağlarını çok sınırlı kullanıyordu. Öte yandan pil ömrünün bir hayli çabuk tükenmesi ve cihazın kendi kendine kapanması gibi kronik sorunlar, telefonun ününü bir hayli kötülemişti.

htc thunderbolt e1294528133631

3. Asus Garminfone

Bilgisayar donanımları ile tanıdığımız ASUS, Zenfone ve yeni oyun odaklı telefonu ROG Phone’dan önce bir akıllı telefon girişiminde bulunmuştu. Daha çok tüketiciye navigasyon odaklı bir yapı sunan cihaz, ne yazık ki bu odağını gerçekleştirmedi.

Hantal yazılım ve yanlış güzergah yönlendirmeleri en büyük problemlerdi. Öte yandan rakiplerine göre oldukça zayıf kalan kamera ve hızlı tükenen pil, telefonun sonunu erken getirdi.

t mobile garminfone ofc

4. Motorola Droid Bionic

2011 yılında tanıtımı yapıldıktan tam 8 ay sonra piyasaya sürüldü. Ancak yine de kullanıcıları memnun edemedi. Mat PenTile LCD ekran, yavaş kamera ve pil ömrünün az olması ile hayal kırıklığı yarattı. Cihazı dizüstü bir bilgisayara çeviren pahalı ‘Lapdock’ aksesuarı bile telefonu durumdan kurtaramadı.

motorola droid bionic verizon wireless

5. Amazon Fire Phone

Birçoğumuzun yurt dışından alışveriş yaparken kullandığı firmalardan biri olan Amazon firmasının Fire Phone isimli telefonu ne yazık ki kullanıcıların hoşuna gitmemiş gibi gözüküyor.

Amazon’un 170 milyon dolar zarar ettiği telefon, zayıf pil ömrüne, düşük malzeme kalitesine ve yetersiz görülen bir tasarıma sahipti. Üstelik telefon fiyatı, sunduğu özelliklere göre oldukça yüksekti.

amazon back

6. Microsoft Kin One

Bu telefonun beğenilmeyen bir model  olmasının nedeni tasarımının facia olması. Hem kızaklı yapılı hem de ekranının küçük olması sebebiyle kimsenin almak istemediği bir telefon modeli olarak tarihe geçmiştir. Microsoft’un zararı ise tam 1 milyar dolar olmuştur.

Kin Sale

Şimdiye kadar üretilmiş en kötü akıllı telefonları derlediğimiz listenin sonuna geldik. Dünya çapında kullanıcılar tarafından yapılan yorumlar ve cihazların satış rakamları dikkate alınarak hazırlanan listemiz umarız hoşunuza gitmiştir.

Eğer sizlerin de eklemek istediğiniz modeller varsa, yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Yeni bir yazıda görüşmek üzere hoşça kalın.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler