Cuma, Mayıs 3, 2024

Telefon Tamamen Nasıl Sıfırlanır ? (Hard Reset)

Paylaş

silkroad gaminggentr

Genellikle Android kullanıcılarının yapmak istediği ve piyasada hard reset olarak bilinen telefon sıfırlama işlemi ikiye ayrılmaktadır. Telefonu sıfırlamak için dikkat edilmesi gereken adımların olduğu gibi, kimi zaman telefonunu satmak isteyen kişiler hiçbir bilgisini kalmamasını ister. O yüzden de fabrika ayarlarına dönmek kimi zaman yeterli olmuyor. Biz de telefona nasıl hard reset atarak tamamen sıfırlayacağınızı anlatıyoruz. Detaylar ve özellikler haberimizde.

Hard Reset Nedir ?

Mobil cihazlarda uygulanan hard reset işlemi, fabrika ayarlarına döndürmenin bir tık üstüdür. Eğer telefonunuzdaki tüm bilgilerin ve verilerin tamamen silinmesini istiyorsanız hard reset işlemini uygulamanız gerekmektedir. Hard reset işlemi uygulandıktan sonra telefonunuzun içerisinde hiçbir resim, müzik, video, belge veya dosya kalmayacak ilk gün teslim aldığımız gibi boş olarak açılacaktır.

Hard-Reset
Dilerseniz hard reset işlemini uygulamak için adımları tek tek izleyerek akıllı telefonunuzu sıfırlayabilirsiniz.

Hard Reset İle Telefon Sıfırlama

❱ İlk olarak telefonunuzu tamamen kapatın.

❱ Ardından ses açma + home tuşu + power tuşuna aynı anda basın. Bu tuşlar piyasadaki cihazlardan cihaza değişebilmektedir.

❱ Ardından karşınıza cihazınızın logosu belirecek ve elinizi çekmeden önce logoyu gördüğünüzde sadece “Power” tuşundan parmağınızı çekin.

❱ Ardından ses açma tuşuna basarak wipe data / factory reset seçeneği üzerine gelin ve power tuşuna basın.

❱ Tekrar karşınıza gelecek olan ekranda ses açma tuşu ve “yes delete all user data” seçeneğine gelip power tuşuna basın. Bu işlemlerde Power tuşu “tamam” anlamına gelmektedir.

❱ Telefonunuz verilerinizi silmeye başladığında sizi bilgilendireceği gibi, bittiğinde recovery menüsüne girerek “reboot system now” demeniz gerekecektir. Yine power tuşuna basarak işleme tamam deyin ve cihazın yeniden başlatılmasını bekleyin.

❱ Cihaz tamamen sıfırlandıktan sonra otomatik olarak açılmaya başlayacaktır. Cihazın sıfırlandıktan sonra ilk açılış süresi 5 dakikaya kadar çıkabilmektedir. Eğer hard reset işlemi hakkında sormak istediğiniz sorularınız varsa, aşağıdaki yorum bölümünden bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

111 YORUMLAR

  1. Hocam sony telefonlarda hard reset olayı sadece bilgisayardan oluyor. Sony companion programıyla yazılımı onar diyorsunuz ve birebir dediklerini yapıyorsunuz. Pc performansına göre 30 ile 40 dk. Arası sürüyor. Akabinde dediğiniz gibi telefonlarda ilk aldığınız günkü haline geliyor.

    • Merhaba,

      Bilgi için teşekkürler. Yazıda aslında vurgulamak istedik her telefonda farklı olduğu olayını, yine de bilmeyen arkadaşlar fark edeceklerdir..

      • Huawei g7 l01 telefon hizmet yok hatası ve cihazın sesi tamamen kesildi video müzik oynatma da gitti sosyal medya da aynı fabrika verilerine sıfırladım olmadı format attım olmadı ne yapabilirim?

      • merhaba
        aslinda benim telefonum birisinin elinde ve ben o benim bilgilerini almamasi icin telefonu nasil sifir layabilir ama telefon bende deyil ama acilen bisey yapmam gerekiyo cunku tum bilgilerim onun icinde acaba yapabilgeim birsey varmi

      • Hocam
        Benim telefonun markası Honor Aka L29 ben sıfırladım format attım ancak bana kimliğin bu numaraya kaydedildiğini söylüyor onu nasıl yapabiliriz ?

      • Merhabalar, benim telefonumun ekranı kırıldı ve garanti servise gönderdim fakat göndermeden önce içinde ulaşılmasını istemediğim mesajlaşmalar, fotoğraflar ve videolar mevcuttu bu nedenle de telefona hard reset attım. Sorum şu: bu fotoğrafların, videoların ve mesajlaşmaların hala daha telefonumda duruyor olma ihtimali var mıdır? Çünkü telefonun ekranı bozuktu ve dokunmatiği çalışmadığı için telefonu hiçbir şekilde kullanamıyordum yani hard reset sonrası içindeki bilgilerin silinip silinmediklerini kontrol edemedim. 2. Olarak da bilgilerin tamamen silinmiş olması durumunda benim iznim olmadan bu dosyaları harici bir uygulama kullanarak görmeye/geri getirmeye çalışabilirler mi?

  2. Merhaba, ben telefonumu garanti servise verdim ve sonra bana bir bilgilendirme mesajı geldi telefonunuz ürün degişimine sunulmuştur onay beklenmektedir diye. Şunu merak ediyorum verdiğim telefonda birkaç fotoğraf not vs özel şeylerim mevcut. Bu gibi şeyleri eski telefonum onlarda oldugu için görecekler mi? Ya da telefonu tamir etmek için reset atıyorlar mı? Yani o tarzlar belgelerıme ulaşmaları mumkun mu? Bilgi verırsenız sevınırım.

    • Merhaba,

      İsterlerse ulaşabilirler. Telefonunuzda şifre vs mevcut muydu açılış ekranında ? Değilse teknik servis ulaşabilir. Servisi telefonla arayıp bu konuda teyit alabilirsiniz. Özel notlarınızın kullanılıp kullanılmaması konusunda bilgi almanız gerekir.

  3. Samsung s7 kullanıyorum çalınmaya karşı find my mobil aktif birisi çalsa konumu v. S bulunabiliyor fakat factory resetde atılabiliyor bunu önlemenin bir yolu varmı internette bulamadım yardım lütfen

    • Merhabalar
      Samsung cihaz guvenliginde bir aciginiz var.
      Diyelim biri sifir Cihaz aldi hesaplarini kurdu,cihazimi bulu Kurdu ,samsung account hesabini kurdu.
      Cihazi diyelim caldirdi veya kaybetti bulan kisi o cihazi sifirlayamaz hesaplardan dolayi yada sifirlasa bile Chaz acildiginda kurulan mail adresini istiyor, bulan kisi bilmediginden kurulum yapamayacak ve cihazi kullanamayacak ama basit bir acikla PC ye baglamadan telefonu ilk kuruluma getirebilir.ben yaptim.

      • Deseni unuttum ve ne yaparsam yapayım olmuyor samsung account veya reset. Telefon 1 haftalik. Reset yaparken telefon geri aciliyor robotu göremiyorum surekli deseni istiyor kapatırken bile kapatamıyorum. Ne yapmalıyım.?

      • Ben eski tlefounuma bir kaç email ve accunt kurdum ama ilk emailin şifresini hatırlamıyorum. ve yeni kurulum yapamıyorum. yeni kurulum yapmanın yolu nedir ? yardım rica ?ediyorum ? telefon note 5 samsung

  4. Telefonda virus var uyarisina tamam dedim ve telefon numarami girdim.şimdi nasil bir yol izlemeliyim.tamamen kurtulmak için.telefonu sifirladim.ama hala ayni hata yazisi geliyor.ne yapmaliyim

  5. Merhaba hocam, ben telefonuma yanlışlıkla başka modelin ROM’unu yükledim. Telefonum asus_z00ld yani ZE550KL. Ben telefonuma hard reset atsam bile açılmıyor. Recovery’e girebiliyorum. Ne yapmalıyım lütfen yardım edin.

  6. merhaba ben telefonumu satmak istiyorum bu yüzden de telefonu hard reset yaptım. benden sonraki kişi benim kullanmış olduğum programları, resimleri videoları tekrar yükletebilir mi

  7. Kardeşim, öncelikle ben kilit ekranı şifremi unutmuştum ve hiçbir şekilde cihaza giremiyordum. Daha sonra bu formatı atmaya karar verdim. Attıktan sonra kurulum aşamasında cihaza senkronize edilen bir Google hesabı istedi ve yine ben bu hesabimin şifresini de unuttum. Sifreyi sifirlamaya çalıştım. Oturumu sifreyi unuttum gerekcesiyle acmaya calistim ama ne kadar ugrastiysam hicbir turlu olmadi. Şuan telefon elimde oyuncak gibi kaldı. Ne yapmam gerekiyor ? Yardımcı olursanız cidden çok sevineceğim şimdiden teşekkürler.

    • google hesabının şifresini istiyor. Bende bu sorun ile karşılaştım 11820yi aradım sorunlarım ile ilgili zaten sürekli arıyorum. Onlar yardımcı oldular.

  8. merhaba. s3mini telefonum var ve hard reset atamıyorum. sürekli telefon açılıyor. 30 defa denedim format zımbırtısı gelmiyor. iki defa odin falan yazdı ama onda da sonuç yok. ne yapabilirim?

  9. custom romda hard reset atmak android düşürürmü örn:Samsung galaxy note 3 neo andoid 4.4.2 kitkat rom ile 6.0.1 yaptık sonra hard reset yaptık android 4.4.2mi olur yoksa 6.0.1 mi kalır acilenn cevappp?????

  10. telefonum note 2 ve açılmıyor nasıl reset atabilirim
    açıldığı zamanda herşey için durduruldu bildirimi gelip duruyor hiçbirşey yapamıyorum

    • Öncelikle bağladığınızda bilgisayarda dosyalara erişebiliyorsanız bütün dosyalarınızın yedeğini alın. Yapabiliyorsanız önemli mesajlarınızın da ekran görüntüsünü vs almaya çalışın.

      Daha sonra, yedeği alınca telefonu biraz şarj edin. %50’nin altında kalmamasına dikkat edin.

      Bunları yaptıktan sonra telefonunuzu kapatın, sonra da pilini çıkartıp takın.

      Telefonu açmadan önce parmaklarınız ses açma ve orta tuşta olsun. Bunlara basılı tutarken güç düğmesi ile telefonu açın. Tuşlara basılı tutmayı sürdürün.

      Bunları yaptıktan sonra siyah üzerine mavi yazılardan oluşan bir recovery menüsü göreceksiniz. Burada dokunmatik çalışmayacağından, menüler arası geçişi ses tuşları, onayı ise home veya güç tuşu ile yapacaksınız.

      Şimdi ses tuşları ile “wipe data – factory reset” kısmına gelin ve onay verin. Telefonunuz sıfırlanacaktır.
      Telefonunuzun donmaması için bu adımdan sonra “wipe cache partition” işlemini de yapın.

      Ardından telefonu yeniden başlatmak için “reboot system now” kısmına gelin. Telefonunuz açılırken biraz gecikebilir, yeni format olduğu için bu normaldir.

      Tebrikler : Telefonunuz yeni gibi 🙂

      (Dipnot : eğer telefonunuz buna rağmen sapıtıyorsa, bir telefoncudan veya ben yaparım, biraz bilgim var derseniz “odin ile (telefon modeli) (yazılım sürümü) yükleme” şeklinde Google’da aratın.)

  11. hocam yazı için teşekkür ederim ama benim telefonda olmadı. telefon tekrar açıldı.modeli’ Samsung s3 mini GT- I8190′ YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

  12. Sıfırladım ama gmail hesabımı açmaya çalıştığımda İngilizce “…24 saat sonra tekrar deneyin… ” gibi bişey yazıyor. 48 saat oldu hala aynı.

  13. Selamun aleyküm. Öncelikle burada belirtmek istediğiniz şey “Recovery Mode”un ta kendisidir.
    Bu “Recovery Mode”a girmek sadece yukarıda belirtilen ~ses açma + home tuşu + power~ tuş kombinasyonu ile her telefonda işe yaramaz. Çoğu telefonun bu kombinasyonu farklıdır ve bu bilgiye internetten ulaşabilirsiniz.

    Ayrıca sormak istediğim bir konu var; bu Hard Reset olayını yaptıktan sonra herhangi bir veriyi kurtarma gibi bir şansımız var mı? Biliyorsunuz ki çoğu bilişim uzmanı herhangi bir olayda bunu yapabiliyor. Yani bu Hard Reset’i attıktan sonra bilgilerimizden eser, veri, kurtarılabilecek herhangi bir şey kalır mı?

  14. telefonum j5 fabrika ayarlarına sıfırlamaya çalıştığımda samsung accept şifrssi falan istedi ne girsem kabul etmedi bunu denedim bu sefer de samsung yazısı çıktı telefon yarım saattir açılmıyo ne yapmalıyım?

    • Telefonunuzu tamamen kapatıp tekrardan hard reset atmayı denemeniz gerekiyor. Eğer işe yaramazsa yakınınızdaki bir servise başvurmanızı öneririz.

  15. merhaba:) telefonumun kilit şifresini aylardır kullanmadığım için unuttum telefonumu açabilmek için reset atmaktan başka çare var mı acaba:(

  16. Merhaba.
    Biraz geç oldu ama birsey sormak istiyorum;
    Hard reset islemi telefonu garanti kapsami disina cikarabilir mi?
    Bir de telefonumuzu yildan yila sifirlamak dogru mu?
    Eger degilse telefonumuzu ne kadar surede bir sifirlamamiz lazim?

    • Merhaba tabletime dediğiniz işlemleri uyguladım açılmasını bekliyorum 5 dk geçti açılmadı ekran kararmış çizgiler beliriyor ne yapmalıyım acil yardımcı olabilirmisiniz

  17. Selamun aleyküm Alcatel 5v telefonumda resetleme ekranındaki factory resete bastıktan sonra yes dedim daha sonrasında reboot system now dedim ama yine resetleme ekranına attı English bölümüne birkaç kez yaptım ama olmadı cevap verirseniz çok iyi olur

  18. Hocam benim elimde yurt disindan gelmis telefon bayilerinde tanitim amacli kullanilan telefonlardan var restart veya power off yapinca kendini sifirliyor otomatik. Ayrica ne format atiliyor ne de hat takilip kullanilabiliyor. Ne de wifi si calisiyor. Beş tane fotograf cekilebiliyor. Yada 10 saniyelik video cekilebiliyor. Eniştemi kandırmışlar normal telefon diye satmışlar. Bununla herhangi bir şey yapilabilirmi?

  19. telefonum samsung play store ve uygulama silemiyor fabrika ayarına basınca geri atıyordu bunları denedim inş işe yarar play storemden para çalıyorlar

  20. hocam samsung A 10 telefonum var bu telefonu 3 ay önce bir arkadaşımdan aldım sonra bir durumdan dolayı ceza evine girdim geçenlerde olan izmir depreminde arkadaşımı kaybettim telefonu kullanmak istediğimde kilit ekranını desenini unuttuğum için açamadım youtubede tarif edildiği gibi fabrika ayarlarına sıfırladım ancak tekrardan açtığımda telefon şifre desenini çiz başla yada google hesabını gir diyor daha öncede söylediğim gibi arkadaşım depremde yitirdim gmail adresini biliyorum ama şifresini bilmiyorum ve telefonda sıfırlamaya devam edemiyor ne yapmam lazım

  21. Mrba, ben yeni telefon aldım eski telefonumuda fabrika ayarlarını sıfırlayıp bi tanıdıgımıza verdim ama aklıma takıldı telefonu bilgisayara taktıklarında benim fotoğraflarım çıkar mı tekrar . Şimdiden teşekkür ediyorum

  22. merhaba bu 3 tuşa basınca anlattığınız yönergeler gelmiyor ama android recovery, reboot system now vs… yazılı siyah bir ekran çıkıyor başka yazılar da var, bu ekranda kalıyor telefon. resetleme yapmıyor. telefonu açtığımda sıfırlamamış olduğunu görüyorum. telimde virüs veya casus yazılım var, virüs temizleyici program indirmeme izin vermiyor, sıfırlama yapmama izin vermiyor, uygulama ayarlarına girmeme izin vermiyor. 3 tuş ile de sıfırlama yapamadım, ne yapacağımı şaşırdım, bana yardımcı olur musunuz lütfen

  23. Hocam harf reset yaptım fabrika ayarları sıfırlandı ama telefonun şifresini istiyor bnde zaten hatirlamadim için sıfırladim . Şimdi ne yapmam lazım ? İşe yaramadı harf reset ? Yardımcı olursanız sevinirim

  24. Selamünaleyküm
    Hocam ben samsung s9 hard format atmaya çalışıyorum, ama wipe factory reset’e tıkladığım zaman sadece cancel ve wipe factory reset seçenekleri çıkıyor. Yani evet ve hayır seçenekleri çıkmıyor. Bu konuda bilginiz varmı ne yapabilirim.

  25. Merhaba, benim Samsun S7 edge telefonum vardı bir anda kapanmıştı bende sizin bahsettiğiniz yolu denerken çıkan ekranda yanlışlıkla en alttaki power off a getirmişim ve tamamen gitti artık ekran bile çıkmıyor ne yapabilirim geri düzelme imkanı var mı cevap verirseniz sevinirim

  26. benim huawei y6 2018 bir cihazım var .Power tuşuna basınca kapanmadı ardından acil yardım çağrısı sos yazısı çıktı ve hard reset bölümünde takılı kaldı format atmaya çalışıyorum tamamlanıyor fakat yine huawei eRecovery bölümüne geri geliyoryaklaşık 4 gündür bu şekilde lütfen yardım edin

  27. Samsung a30s cihazım var bir başkasının elinde şuan telefon ve siber güvenlik tarzı biryerden tanıdığı varmış buradan geçmişimi açmayı planlıyor acaba hard reset atsam o tarz şekilde temizlenir mi yoksa refurbished mi yapmam gerek gene de telefonu bilen varsa cooook acil 🙁

  28. Telefona harf reset atıyorum ama smart lock uygulamasındaki ekran deseni yok olmuyor tel açılınca yine desen soruyor bende deseni bilmiyorum lütfen acil yardım

  29. ıyı aksamlar benım samsung telefon var hard reset yaptım sıfırlandı ama baska gmail girmidiğim zaman 24 saat fılan gelir bende bekledım ama hala düzelmedı nasıl yapabiliriz

  30. elefona format attıktan sonra Huawei kimliği şifresi falan istiyor Bende telefonu 2. El aldığımdan önceki sahibinin bilgileri fln var Nasıl acicam abi

  31. Sana harbiden helal olsun adamsın millet gibi hep aynı düzenbaz şeyleri yazmamışsın başarıların daim olsun rabbim gönlüne göre versin

  32. Merhabalar, benim telefonumun ekranı kırıldı ve garanti servise gönderdim fakat göndermeden önce içinde ulaşılmasını istemediğim mesajlaşmalar, fotoğraflar ve videolar mevcuttu bu nedenle de telefona hard reset attım. Sorum şu: bu fotoğrafların, videoların ve mesajlaşmaların hala daha telefonumda duruyor olma ihtimali var mıdır? Çünkü telefonun ekranı bozuktu ve dokunmatiği çalışmadığı için telefonu hiçbir şekilde kullanamıyordum yani hard reset sonrası içindeki bilgilerin silinip silinmediklerini kontrol edemedim. 2. Olarak da bilgilerin tamamen silinmiş olması durumunda benim iznim olmadan bu dosyaları harici bir uygulama kullanarak görmeye/geri getirmeye çalışabilirler mi?

  33. merhaba hocam ben ikinci el telefon aldım ama bu telefonu resetledim ilk kurulumdaki gmail adresi cikdi karşıma ve kişiye ulaşma imkanım yok suan telefon olu yatıyor bunun için birşey yapabilirmiyiz saygılarımla yardiminizu bekliyorum sağlıcakla kalin

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler