Cumartesi, Nisan 27, 2024

Telefonu Bilgisayar Çevirme Aparatı Microsoft Continuum

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mobil dünya genelinde bir ilk ile telefonu bilgisayara çevirme projesi olan Microsoft Continuum ne kadar başarılı olduğu soru işaretleri ile doluydu. Biz de bu hafta Microsoft tarafından üretilen bu teknolojiye yakından göz attık.

Microsoft Continuum Ne Kadar Başarılı ?

Microsoft Continuum adı verilen bu aparat sayesinde cep telefonunuzu bilgisayara çevirebilme şansına sahip oluyorsunuz. 950 ve 950 XL telefonları bu manada bir nevi bilgisayara dönerek işlemleri yapabilmemize imkan sağlıyor. Kare prizma şeklindeki bir istasyon ve ona bağlı kablolardan oluşan bu sistem, ön panelden USB Type-C kablosu ile bağlanırken, arka panelde ise HDMI ve USB’lerden monitörümüzü bağlamamızı sağlıyor. Hemen ardından klavyemizi ve faremizi de bağlayarak artık akıllı telefonumuz bir bilgisayar olarak karşımıza çıkıyor.

Microsoft Continuum için herhangi bir ayar veya kurulum süreci bulunmadığı gibi, taktığınız anda çalışan pratik bir sisteme sahip. Monitörde 1920 x 1080 ekran görüntüsü veren cihaz, Windows 10 ile birlikte arka fonunuzu süslüyor. Peki bu sistemi kurduktan sonra neler yapabiliyoruz ? İşte burası biraz sorunlu ve çetrefilli bir konu. Çünkü Microsoft‘un kendi uygulamaları Office veya Edge gibi yazılımlar dışında çok az uygulama desteği ile Continuum piyasaya sürülmüş. Doğal olarak uygulama olmadığı için ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz.

Continuum-fiyat
Örnek vermek gerekirse; Spotify uygulamasını çalıştırmak istediğinizde bir uyarı size bu uygulamayı telefonda açacağını belirtiyor. Ardından o uygulamayı telefonda açarak ayarlıyorsunuz. Ardından Continuum‘da da istediğiniz ayarı yapabiliyorsunuz.

Continuum-inceleme
Performans Nasıl ?

Performans konusunda da biraz düşük kalan Microsoft Continuum, aynı anda hem telefon, hem de ekran işlemlerini yaptırıyor. Facebook, şuanda çalışan bir diğer uygulama Continuum‘da. Ancak onlar dışında günlük kullanımda size yardımcı olabilecek pek fazla seçeneğiniz bulunmuyor. Şu var; Spotify örneğinde olduğu gibi kulaklığınızı telefona takıp, oradan müzik dinleyerek keyif çatabiliyorsunuz. Kayıt yeri olarak da ister telefon, ister One Drive’ı seçerek devam edebiliyorsunuz.

Telefonunuza girmiş olduğunuz tüm profiller doğrudan ekrana da taşındığı için mail atmak, telefon cevaplamak, dosya göndermek veya almak gibi işlemleri bilgisayar üzerinden de yapabiliyorsunuz. Telefonda ikinci bir işletim sistemi olmadığı için, doğrudan doğruya telefonda kullandığınız sistemi kullanıyorsunuz yine. Ancak başta da belirtmiş olduğum üzere, telefonu bilgisayara çevirme aparatı Microsoft Continuum‘un alması gereken daha çok yol var.

microsoft-continuum
Sonuç

Microsoft‘un yazılımları bir anda büyük bir ekranda görmek güzel bir duygu. Ancak bilgisayarı sadece Office yazılımları ve internet odaklı kullanmak isteyenler için ideal olabilir. Tam tersi düşünüyorsanız, Continuum‘a yaklaşmayın bile. Şuan için Microsoft 950 ve 950 XL cihazlarında tam uyumlu çalışan bu aparat, yoğun kullanım için uygun değil. Üstelik Win32, yani normal indirip kurmuş olduğunuz uygulamaları da desteklemiyor.

Sonuçta, sadece bir telefon işletim sistemini taşıyan Microsoft Continuum sorunsalı burada da ne yazık ki devam ediyor. Ayrıca şuanda Microsoft Continuum‘un 299 TL piyasa satış fiyatı olduğunun da altını çizelim.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler