Cumartesi, Nisan 27, 2024

Hassas Ayar: ASUS Rog Matrix GeForce GTX 980 Ti İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nvidia yeni seri ekran kartlarını tanıtmaya devam etse de, piyasanın tahtında hala bir kaç isim bulunuyor. Onlardan birisi de GTX 980 Ti. 6 GB GDDR5 RAM ile şuan için GTX 1080‘ler yaygınlaşana kadar tercih sebebi olmaya devam edecek gibi. Eğer hassas ayar yapmayı seviyorsanız, ASUS Rog Matrix GeForce GTX 980 Ti modelinin teknik özelliklerine yakından bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

Neden ASUS Rog Matrix GTX 980 Ti ?

Hatırlayacak olursanız eğer, yılın ilk günlerinde hevesle ekran kartlarını yazarken, Nvidia şak diye yeni 1080 ve 1070 serisi ekran kartlarını tanıttıktan sonra moraller epey bir çökmüştü. Çünkü o ekran kartlarının Türkiye’ye ne zaman resmi olarak geleceği kesinleşmese de, rakamlar da el yakmaya devam ediyordu. Ancak elimizdeki ASUS Rog Matrix GTX 980 Ti, şu anda Titan’dan bir önceki en çılgın ekran kartı modeli olmayı kesinlikle hak ediyor.

Nvidia 980 Ti‘nin standart çekirdek hızı Overclock ile birlikte 1317 MHz hızındayken, Matrix’te standart olarak 1216 MHz değerlerinde. Buna bir de 7000 yerine 7200 MHz halindeki 6 GB GDDR5 RAM’i de ekleyecek olursanız, elinizde nasıl bir canavar tuttuğunuzu çok daha iyi kavrayabilirsiniz. Ancak bu noktada duranlar için değil tabii ki Asus Matrix. Çünkü daha ötesi de olduğu gibi, kendi içinde gelen yazılımı sayesinde sınırları zorlamanıza imkan sağlıyor. Zaten yazımızda da belirtmiş olduğumuz gibi, “hassas ayar yapmayı sevenler” için tavsiye edebileceğimiz bir ekran kartıdır.

Asus-Rog-Matrix-GTX-980-Ti-2
Soğutma ve Sessizlik Teknolojisinde Üstüne Yok

Patentli çift fan soğutma tasarımı ile ekran kartının ön ve arka panellerine yerleştirilen plakalardan almış olduğu ısıyı, doğrudan dışarıya atarak başarılı bir soğutma performansı ortaya seriyor. Üstünde yer alan LCD’den ekran kartının sıcaklığını da anlık olarak görebiliyorsunuz. Tüm bu soğutma teknolojisi sayesinde referans olarak 980 Ti‘lara göre çok daha sessiz ve çok daha soğuk çalışıyor.

Başta belirtmiş olduğum gibi, çekirdek hızı ve RAM değerleri sebebi ile de oyunlarda mükemmel performans ve çok daha iyi FPS oranları yakalamanızı sağlıyor. Normal bir 980 kullanıcısı olarak aradaki farkı çok net görebiliyorsunuz. Gelen uygulamaları açıklayıcı ve ekran kartını zorlamaya yönelik olduğu için, değerler çok kolay yükseltilebiliyor. Sadece sürücü kurup yola devam etmemelisiniz yani.

Asus-Rog-Matrix-GTX-980-Ti-GPU
GameCaster uygulaması size Xsplit desteği ile yayın yaparken kolaylık sağladığı gibi, ekran kartının istatistiklerini de anlık olarak görebilmenizi sağlıyor. Tabii bundan ziyade bir de Defroster özelliği var. Bu özellik ekran kartını 0 derecenin altına düşürüp o şekilde kullanmak isteyenler için geliştirilen bir nevi çözücü teknoloji olarak gösteriliyor.

TDP
Sürekli olarak kişiselleştirmeden bahsetmiş olsak bile ASUS konuya yüzeysel olarak performans artışı olarak da bakmayı ihmal etmemiş. Tek tıklama ile performansı arttırabildiğiniz gibi, ASUS‘un standart olarak belirlediği değerler arası da geçiş yapabilirsiniz. Vel hasıl rakiplerine göre çok daha oynak bir ekran kartı diyebilirim. Yukarıdaki grafik tablosundan da ekran kartlarının TDP değerlerini Watt cinsinden görebilirsiniz.

Asus-Rog-Matrix-GTX-980-Ti
ASUS Rog Matrix GeForce GTX 980 Ti Almalı mıyım ?

Piyasadaki 1070 ve 1080 modelleri henüz Türkiye’de yaygınlaşmamışken, Titan’ın fiyatı bir motosiklet fiyatına ulaşmışken, peşinden gelerek alınabilecek en iyi ekran kartı Asus Matrix GeForce GTX 980 Ti diyebilirim. 6 GB GDDR5 RAM‘i ile güncel oyunlarda size en üst düzey performansı sunabiliyor. Çekirdek hızı ise Overclock olmadan bile harikalar yaratmaya yetiyor. Ancak Türkiye fiyatı 3400 TL ve civarlarında olduğu için pek çok alternatifler yine de çıkartılabilir tabii ki.

Rog-Matrix-GTX-980-Ti

Asus Rog Matrix GeForce GTX 980 Ti‘nin teknik özelliklerini ve yayınlanmış olan detaylarını aşağıdaki karşılaştırma tablosundan inceleyebilir, düşüncelerinizi yorum bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

GTX 980 Ti Bizden Beş Yıldızı Kaptı

Quality-5
Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

6 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler